2018212F - Myco Crystal Bokrosgomba 100 db

Myco Crystal Bokrosgomba 100 db
Gombák
2018212F
Tradicionalis
Rendelésre...
20
6 500 Ft.
Rendelés:
db.

1821 - Myco Crystal Bokrosgomba kapszula

A Bokrosgomba (Maitake, Grifola frondosa) elsősorban Japánban terem. Lentinan tartalma elősegítheti az immunrendszer jobb működését.

 

Raktárról vásárolható, vagy megrendelhető:

1144-Budapest, Vezér u. 71/A. fsz.3

Nyitva: szerda, csütörtök 9-18-ig

Mobil minden munkanapon: 06-70-240-65-05

Vezetékes telefon csak nyitvatartási időben: (06-1) 706-10-85

E-mail: info@flavin.hu

Web: www.flavin.hu

 

Ez a termék a Flavin termékkörbe tartozik. Kérésre e termékkörbe tartozó termékek házhoz szállítását vállaljuk. Amennyiben a rendelt csomag összértéke meghaladja a 15.000 Ft-ot, Magyarország területén belül ingyenes a házhoz szállítás. A 15.000 Ft alatti rendelések esetén szállítási díjat számítunk fel.

 

Bokrosgombáról található néhány gondolat a Világhálóról:

A Bokrosgomba (Grifola frondosa) különböző területeken kifejtett gyógyító hatásait az 1980-as években ismerték fel, ekkor mutatták ki azt is, hogy a Bokrosgomba bizonyos részei anti-tumor, vércukor csökkentő, májerősítő és immunrendszer támogató tulajdonságokkal rendelkeznek.

 

A Bokrosgomba hatása, a magas ergosterin tartalmának köszönhetően jelentősen hozzájárulhat a csontritkulás megelőzéséhez. Valószínűleg oszteoporózis (csonttömeg vesztés) elleni hatásához más, komplex természetes anyagok is hozzájárulhatnak.

A Bokrosgomba olcsó alternatívája lehet a vércukorszint csökkentést célzó kiegészítő terápiáknak vércukorszint csökkentő hatásának köszönhetően.

A Bokrosgomba rendkívül hatékonynak bizonyult emlő- és tüdődaganat kiegészítő terápiájában is.

In vivo egérkísérletekben kimutatták, hogy a Bokrosgomba úgynevezett D-Fractiója képes a falósejteket aktiválni és ezen keresztül tumorellenes hatást kifejteni.

Szintén in vivo egérkísérletekben kimutatták, hogy a gomba D-töredéke képes a természetes ölősejtek aktiválása útján direkt tumorellenes hatást kifejteni.

Klinikai kísérletekben kimutatták, hogy a gomba D-Töredéke képes a természetes ölősejtek aktivitását növelni, az áttétek növekedését gátolni és a tumor-markerek expresszióját csökkenteni.

 

A Bokrosgomba az egyik legerőteljesebb gombafajta az immunrendszer erősítésére. A belőle készült kivonatok, kapszulák a rák, elsősorban a bőrrák megelőzésben játszanak elsődleges szerepet. Úgy, mint az:

  • Alapsejtes bőrrák

  • A pikkelysejtes bőrrák, valamint

  • A melanóma.

 

Szerncsére a melanóma ritkán fordul elő, ám az összes bőrrák eredetű halálozás közel 80%-át ez okozza. Sajnos erre a bőrrák típusra legjellemzőbb az áttétképződés. A melanóma többnyire festékes anyajegyekből ered. Ismertetőjegyei:

  • Növekedése aszimmetrikus,

  • Megjelenése szabálytalan körvonalú,

  • Színe többféle lehet - a barna, és a fekete különféle árnyalatai,

  • Mérete akár a 6 mm-t is meghaladhatja,

  • Felülete is változó látványt, tapintási érzést mutathat.

 

A melanóma előfordulását 6-8-szorosára is növelhetik a gyermekkori napozásból eredő leégések, és a későbbi intenzív napozások. Tehát az egyik legjelentősebb bőrrák keltő tényező a napfény ultraibolya sugárzása. Ezért fontos lehet az ultraibolya sugárzás hatását kiszűrő naptejek használata, bár az alapsejtes bőrrák esetében nincs egyértelműen bizonyítva a naptejek rákmegelőző hatása. Néhány tanulmányban még azt is olvashatjuk, hogy a naptej használat növelheti a melanóma előfordulásának valószínűségét, ha azt nem életszerűen, hanem szándékos napozás céljából használják. Mert ilyenkor a naptej használat miatt kialakult biztonságérzet növelheti a szándékosan napon töltött órák számát. A napfény, bőrrák keltő hatása vitathatatlan. Azonban a fokozott napfénynek kitett fehérbőrű embereknél kimutatták a napfény rákellenes hatását számos más ráktípus esetében. Például a bél, emlőrák, epehólyag, epevezeték, gyomor, hasnyálmirigy, húgyhólyag, méhtest-rák, non-Hodgkin limfóma, nyelőcső, petefészek, prosztata, vese, és a tüdőrák eseteknél. Ennek oka a napfény által képződő D-vitamin hatásában rejlik. Ugyanis a D-vitamin 90-95%-a, a napfény hatására jön létre. A magas fényvédő faktorú naptejek akadályozzák szervezetünkben a D-vitamin képződését, ezzel elősegítve a szívkorona-ér betegséget, a magas vérnyomást, a stroke-ot és a szívinfarktust is. A D-vitamin jótékony hatását az 1. típusú cukorbetegség és skizofrénia ellen is kifejtheti. Az alacsony D-vitamin szint a túlsúlyos emberek részére is hátrányt jelent. Ezért úgy tűnik, hogy a napfény ellenesség több mérhető kárt, mint hasznot okozhatott, mely felesleges elhalálozásokban is mérhető.

Azonban a melanóma előfordulását a túlzott, megerőltető testmozgás, és a szervátültetés is növelheti. Tehát az immunrendszer elnyomott működése okolható a melanóma fokozott kialakulásáért. Sajnálatos, hogy a kemoterápia, és más, daganat-ellenes kezelések is élen járnak az immunrendszer működésének fékezésében, leállításában.

 

Tehát a napfény bőrrák keltő ultraibolya sugárzása, és más, immunrendszert gyengítő, annak működését elnyomó kezelések ellen védekezni kellene. Ezért érdemes - nyáron is - erősíteni az immunrendszerünk működését, legalább részben ellensúlyozni a rákkeltő hatásokat.

A megelőzés terén igen fontos szerephez juthatnak az immunrendszert erősítő gyógy gomba kivonatok, pl. a Bokrosgomba kivonat, és az Apigenintartalmú flavonoid komplexek. Mát tudjuk, hogy az apigenin, és a brokkoli kivonatokban található sulforaphane, a melanóma áttétet gátló hatással rendelkezik. A Bokrosgombát a népgyógyászat is nagyra becsülik, mert régóta ismert, a már rákban megbetegedett emberek túlélési esélyeit is növelhető hatása. Azoknak, akikben hajlam, öröklött veszélyeztetettség van a bőrrákra, továbbra is fokozottan kell védekezniük a napfény káros hatásaival szemben is.

 

Májrák esetében megelőzés, és életminőség javításra használható. A májrák diagnózisa legtöbbször előrehaladott állapotban történik, ezért az utóbbi 3 évtizedben a betegek túlélési esélyei lényegében nem javultak. A diagnózis idején a betegek 80%-ában helyileg szóródott májrákot, ill. előrehaladott májbetegséget találnak, ami korlátozza a rendelkezésre álló terápiás lehetőségeket. Ezért kiemelkedő jelentősége van a megelőzésnek és a már megbetegedetteknél az életminőség javításnak.

 

Tüdőrák esetén ígéretes új alternatív terápia lehet a Patkónyelv illetve Bokros gomba kivonat és a búzacsíra apigenin szerepe. Magyarország a tüdőrákból bekövetkező halálozások tekintetében világelsőnek számít. Míg nemzetközi viszonylatban átlagosan a betegek 10-15%-a éli túl 5 évig a betegséget, Magyarországon ez a szám 8-10% között van. Ha a betegséget korai stádiumban ismerik fel, akkor az 5 éves túlélési esélyek 70%-ra nőnek, mivel a korai sebészeti beavatkozás a leghatékonyabb gyógymódnak számít.

 

Emlőrák tekintetében csökkentheti a rizikófaktorokat, emelheti a túlélési esélyeket. Az immunerősítő gyógyg ombáknak, velük párhuzamosan a nem túlterhelő testmozgás jelentősége megnőtt a megelőzésben és szupportív terápiában. Az emlőrák a nőket súlytó leggyakoribb daganattípus. Ezért fontos azoknak a befolyásolható rizikófaktoroknak a tudatosítása, amelyek csökkentésével hozzájárulhatunk a betegség megelőzéséhez és leküzdéséhez.

 

Az étrend-kiegészítőknem helyettesítika vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Az ön kosara üres!
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk