2021062F - Ördögnyelv kapszula 30 db

Ördögnyelv kapszula 30 db
Amino savak, Enzimek
2021062F
Tradicionalis
Rendelésre...
11
3 500 Ft.
Rendelés:
db.

2106 - Ördögnyelv (Amorphophallus konjac) kapszula

Speciális célra szánt gyógy tápszer.

Profi béltisztító, kalóriamentes jóllakottság, szuperélelmiszer.

Kényelmesen a természetes súlyfelesleg leadásáért.

Hatásterületei:

  • Teltségérzetet okoz a gyomorban, a százszoros (!) térfogatnövekedése által.

  • Csökkenti az éhségérzetet, és a cukrok felszívódását.

  • Ballasztanyagként végigvonul és tisztítja az emésztőrendszert.

  • Béltisztító hatás.

 

Raktárról vásárolható, vagy megrendelhető:

1144-Budapest, Vezér u. 71/A. fsz.3

Nyitva: szerda, csütörtök 9-18-ig

Mobil minden munkanapon: 06-70-240-65-05

Vezetékes telefon csak nyitvatartási időben: (06-1) 706-10-85

E-mail: info@flavin.hu

Web: www.flavin.hu

 

Ez a termék a Flavin termékkörbe tartozik. Kérésre e termékkörbe tartozó termékek házhoz szállítását vállaljuk. Amennyiben a rendelt csomag összértéke meghaladja a 15.000 Ft-ot, Magyarország területén belül ingyenes a házhoz szállítás. A 15.000 Ft alatti rendelések esetén szállítási díjat számítunk fel.

 

 

Összetevők 1 kapszulában:

Ördögnyelv (Amorphophallus konjac) kivonat 366,6 mg, ebből glükomannán 333,6 mg

Zöld kávé kivonat 183,3 mg, ebből klorogénsav 91,65 mg

 

Alkalmazása:Rendkívül fontos napközben is a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása!

Általában éhgyomorra egy kapszula, majd étkezések előtt 20-30 perccel bőséges folyadék kíséretében lenyelni 2-3 Ördögnyelv kapszulát. Nagyon fontos a napközbeni folyamatos folyadék-bevitel!

Az Ördögnyelv kivonat alapanyaga (glükomannán) egy olyan tudományosan is ismert és elismert nagy molekulájú vegyület, ami képes a mérete akár százszorosára duzzadni miután magába szívta a vizet. Előnye, hogy nem lehet könnyen megemészteni és nem szívódik fel evés után, azonban képes lehet elnyelni a koleszterint és segítheti a testsúlycsökkentő diétát.

Az Ördögnyelv egy különleges gumóból kinyert hatóanyag, melynek lisztje nagyon régóta ismert hozzávaló a tradicionális japán konyhában is.

Az Ördögnyelvet elsősorban a magas rosttartalma miatt tartják fontosnak, mert egyes élettani rendellenességek hátterében nagyon gyakran az elégtelen rostbevitel áll.

 

Béltisztító és fogyást segítő hatás.Az Ördögnyelv (Amorphophallus konjac) kitűnő rostforrás, ezáltal remekül tisztítja a bélcsatornát. Ténylegesen megtisztítja az emésztőrendszert. A szennyezett bélcsatorna akadályozhatja az emésztés megfelelő működését, ezért minden nap, megfelelő mennyiségű és kiváló minőségű rostot kell fogyasztani. A rostok segítik a salakanyagok távozását a szervezetből, ezzel hozzájárulnak a teljes értékű egészséghez. Az Ördögnyelv kapszula képes megkötni a saját tömegének százszorosát kitevő vízmennyiséget. Elősegítheti a toxikus (mérgező) anyagok eltávolítását, és segíthet megelőzni, hogy a káros anyagok a belekben lerakódva pangjanak, és emellett segíti a bélmozgást is. Az előbbiek alapján látható, hogy hatásos és gyors segítség lehet a súlyfelesleg leadásában, mivel természetes alkotóanyagainak köszönhetően, gyorsítja az anyagcserét, ezáltal segíthet a testsúly csökkentésében, és nem utolsó sorban a teltségérzet kialakulásában is nagy szerepe van.

Ördögnyelv - Glucomannan

Az Ördögnyelvaz, amely nem enged hízni! Sőt...

Ételeink többségéről elmondható, hogy rendkívül szegény rostokban, ellenben bővelkedik zsírokban, szénhidrátokban, különösen a hús, és tejtermékekben. Ezeknek a megemésztése nagymennyiségű bomlásterméket képez, melynek egy része lerakódik a bélcsatornában. Egy átlagos európai 40-50 éves embernél ennek nagysága akár a 10 kg-ot is elérheti! Közismert tény, hogy az elhízás és az elhanyagolt emésztőrendszer jó néhány krónikus betegség kialakulásáért lehet felelős.

Legújabb termékcsaládunk esetén különleges, ám a világ számtalan élelmezéstudományi laboratóriumában bizonyított növényeket, és kivonatokat ötvöztünk.

Az Ördögnyelv fő hatóanyaga egy nagy molekulájú vegyület (glükomannán), ami képes a mérete, hozzávetőleg százszorosára duzzadni. Méretnövekedés közben, a már előemésztett táplálékokat - cukor, szénhidrát, fehérje - tud magába vonni, és a ezzel a felszívódásukat meggátolni. Ezen különleges képessége révén nem kell radikálisan változtatnunk a már meg szokott étrendünkön, mert a fölös kalóriák lerakódását hatékonyan képes meggátolni. Az Ördögnyelv elnyeli a bélben kialakuló mérgező anyagokat, és segíti azok kiürülését a szervezetből. A glükomannán a csökkentett energiatartalmú étrend keretein belül hozzájárul a testtömeg csökkenéséhez.

Az összetevők között szereplő Zöldkávé a klorogénsav tartalma miatt többek között az éhségérzetet tudja hatékonyan lecsökkenteni. Ez a hatás már rövidtávon érzékelhető, mert alapvetően kevesebb energiát fogunk felvenni, és az étkezéseink testsúly-barátiabbá válnak. Továbbá a klorogénsav hatékonyan csökkenti a vércukor szintet, mivel képes redukálni a vékonybélben a glükóz felszívódását.

 

Tudományos publikációk:

 

1. - Oldható rost keverék két adagjának hatása a testsúlyra és az anyagcsere változók a túlsúlyos vagy elhízott betegek esetében: véletlenszerű vizsgálat.

 

Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18031592

2014-05-28 11:24:04

 

A kutatás célja az volt, hogy összehasonlítsuk egy rostkeverék bevitelének hatását a testsúlyvesztésre, a jóllakottság-telítettség érzetre, a zsír profilra és a glukóz anyagcserére. 200 túlsúlyos vagy elhízott pacienst vontunk be egy párhuzamos, kettős-vak, placeboval ellenőrzött klinikai vizsgálatba. Egy 16 héten át tartó, energiaszegény étrenddel összekapcsolva a páciensek - véletlenszerű kiválasztás során - naponta kétszer (b.i.d.- bis in die - kétszeres csoport) vagy háromszor (t.i.d. -ter in die - háromszoros csoport) egy adag rostkeveréket (3g egyiptomi útifű maghéjat és 1 g glucomannant), vagy placebot kaptak.

 

Az elsődleges hatékonysági végpont a testsúlyváltozás volt. A telítettségérzés, az étrenddel való elégedettség, a zsír profil, a glukóz tolerancia, az inzulin rezisztencia és a magas érzékenységű C-reaktív protein (CRP) voltak a másodlagos végpontok. Mindkét csoportban, ahol rostot kaptak a páciensek, a súlyvesztés nagyobb volt [-4,52 kg (standard eltérés 0,56) és -4,60 kg (standard eltérés 0,55)], mint abban a csoportban, ahol placebot kaptak [(-0,79 kg (standard eltérés 0,58)]. A két, rostot fogyasztó csoport esetében a változásokban az eltérés statisztikailag nem volt szignifikáns. A placebo csoporttal összehasonlítva az étkezés utáni telítettségérzés mindkét, rosttal kezelt csoportnál növekedett. A csoportok LDL koleszterin szintjei közötti különbségek jelentősek voltak (P=0,03). Nagyobb mértékű csökkenés következett be a kiegészítőként rostos táplálékot is fogyasztó csoportoknál [-0,38 mmol/l (standard eltérés 0,10) a rostot naponta két adagban fogyasztó és -0,24 mmol/l (standard eltérés 0,09) a rostot naponta három adagban fogyasztó csoport esetében, szemben a placebo csoport -0,06 mmol/l-jével (standard eltérés 0,09)]. Hasonló minta volt megfigyelhető a teljes koleszterin/HDL koleszterin, illetve HDL koleszterin/LDL koleszterin arányok változásaiban is. A páciensek a beavatkozásokat jól tűrték, és azoknak nem volt hatásuk a HDL koleszterin-, a glukóz- és az inzulin koncentrációkra, a glukóz toleranciára és a magas érzékenységű C-reaktív proteinre. Összegezésképpen elmondható, hogy egy 16 héten át tartó, oldható rostokkal történő étrend kiegészítést a túlsúlyos és az elhízott betegek jól toleráltak, növelte a telítettség érzést és jótékony hatást gyakorolt a szív- és érrendszeri rizikófaktorokra, amelyek közül a legfontosabb a plazma LDL koleszterin koncentrációk jelentős mértékű csökkenése.

 

Teljes cikk:

http://journals.cambridge.org/action/displayFulltext?type=1&fid=1850348&jid=BJN&volumeId=99&issueId=06&aid=1850340&bodyId=&membershipNumber=&societyETOCSession=

 

 

2.- Egy új viszkózus poliszacharid hatásai az életmódváltással járó rövidtávú súlyveszteségre, valamint a vele járó rizikófaktorok a túlsúlyos és elhízott felnőttekre: egy retrospektív megfigyelésre alapozott klinikai program elemzése.

 

Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20359270

 

2014-05-28 10:20:14 - Szerzői információ

Kanadai Funkcionális Orvoskutató Központ, Coquitlam, BC.

 

Kivonat:

 

HÁTTÉR:

Erről a viszkózus jellegű étrendi oldható rostról kimutatták, hogy csökkenti az étkezés utáni vércukorszintet és elősegítheti a telítettség érzetét. A PolyGlycopleX (PGX) egy magas viszkozitású poliszacharid, melyet a mannacukor reagenseként gyártanak több más oldható poliszachariddal együtt, felhasználva ennek feldolgozási tulajdonságait.(EnviroSimplex). Az így keletkező poliszacharid (alfa-D-glukurono-alfa-D-manno-béta-D-manno-béta-D-glukán, alfa-L-gulurono-béta-D-mannuronán, béta-D-gluko-béta-D-mannán, alfa-D-glukurono-alfa-D-manno-béta-D-manno-béta-D-gluko, alfa-L-gulurono-béta-D-mannurono, béta-D-gluko-béta-D-mannán) egy, a legmagasabb viszkozitással rendelkező újdonság és víztartó képességű tulajdonságokkal rendelkező anyag a jelenleg ismert rostos anyagok között.

 

ANYAGOK ÉS MÓDSZEREK:

Összesen 29 ülő életmódot folytató túlsúlyos felnőtt alany (23 nő, 6 férfi), életkoruk 20-65 év, testtömeg-indexük (BMI) 25 kg/m(2)-től 36 kg/m(2)-ig terjed, vett részt egy klinikai testsúlycsökkentő programban. PGX (5 g)-ot fogyasztottak 500 ml vízzel, 5-10 perccel minden egyes étkezés előtt, naponta 2-3 alkalommal, 14 héten keresztül.

 

EREDMÉNYEK:

Jelentős csökkenést figyeltek meg (p kevesebb, mint 0,05) testsúlyukban (-5,79 /- 3,55 kg), derékbőség körméretben (-12.07 /- 5.56 cm és testzsír százalékos arányban (-2,43 /- 2,39 százalék), összevetve a kiindulási értékekkel. Ezen kívül azok az alanyok, akik PGX-et alkalmaztak, jelentős csökkenést mutattak 19,26%-ban (n=17; p kevesebb, mint 0,05) és 25,51 százalékuk (n=16; p kevesebb, mint 0,05) összesen és LDL plazma koleszterin értékben összevetve a kísérleti időszak végével.

 

KÖVETKEZTETÉS:

A PGX szedése összhangban az életmódváltással hasznos stratégia lehet a túlsúlyos és elhízott egyedek számára.

 

Teljes cikk:

http://www.altmedrev.com/publications/15/1/68.pdf

 

3.- Az Amorphophallus konjac hagyományos használata és lehetséges jótékony hatásai az egészségre. K. Koch ex N.E.Br.

 

Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20079822

2014-05-28 10:15:37

 

Az Amorphophallus konjac (konjac)-ot régóta használják Kínában, Japánban és Délkelet-Ázsiában élelmiszerforrásként, valamint a hagyományos gyógyászatban. Ennek a növényfajnak a gumós gyökeréből lisztet vonnak ki a Távol-Keleten levestészták, tofu és harapnivalók készítéséhez. A hagyományos kínai gyógyászatban (TCM) zselét készítenek ennek a növénynek a lisztjéből, melyet méregtelenítésre, daganat-elfojtásra, vérpangás megszüntetésére, valamint nyálka (slejm, váladék) folyósítására használnak; ezen felül több mint kétezer éve fogyasztják a kínai őslakosok asztma, köhögés, sérv, mellfájás, égések, továbbá hematológiai és bőrrendellenességek kezelésére. Az elmúlt két évtizedben a tisztított konjaklisztet, közismert nevén mannacukrot (KGM)-t viszonylag szűkkörűen vezették be eddig az Egyesült Államokban és Európában, mindkét helyen élelmiszer-adalékként és táplálék-kiegészítőként.

 

Az utóbbi kapható kapszula formában is vagy ital formájában, illetve italkeverékként és élelmiszeripari termékként. Klinikai kísérletek kimutatták, hogy a KGM étrendi adalékolása jelentősen csökkenti a plazma koleszterin szintjét, javítja a szénhidrát anyagcserét, a bélmozgást és a vastagbél ökológiáját. Úgy a konjakliszt, mint a KGM standard besorolására vonatkozóan megvalósultak már szabályzások a Kínai Mezőgazdasági Minisztériumban, Az Európai Tanácsban és az USA Vegyi Törvénykönyvében. Jelenleg viszont nincsen világszerte egyezmény és standard (általánosan vonatkozó) szabályzat a konjaklisztre, sem a KGM-re. Ez felhívja a figyelmet a konjak kereskedelmi standardjainak harmonizációs szükségességére, hogy előírják és biztosítsák a már meglevő és a leendő KGM termékek minőségét.

 

A konjakból származó termékek széleskörűen elterjedt fogyasztása ellenére Kelet- és Délkelet-Ázsiában, korlátozott kutatások folytak eddig ennek a fajnak a biológiájára, feldolgozására és termesztésére vonatkozóan a nyugati világban. A legtöbb kísérletet Ázsián kívül végezték, és ezek a KGM strukturális jellemzését, valamint élettan-kémiai tulajdonságait tűzték ki célul. Éppen ezért ennek a monográfiának a célja az, hogy áttekintse mindazt az irodalmat, amely egyaránt lefedi a konjakgyökerek etnikai felhasználását, a növénytani és termesztési adottságokat, a KGM egészségre gyakorolt jótékony hatásait, valamint az ehhez kapcsolódó minőségellenőrzési követelményeket. Ennek a hasznos és sokoldalú növénynek a lehetséges jövőbeli kutatási irányvonalait, fejlesztési és hitelesítési, szabványosítási irányát fogjuk szükség szerint megvitatni.

 

Teljes cikk:

http://www.researchgate.net/publication/255726969_8)_Chua_M_Baldwin_T.C_Hocking_T.J._and_Chan_K._(2010)._Traditional_uses_and_potential_health_benefits_of_Amorphophallus_konjac._Journal_of_Ethnopharmacology_128_p._268__278/file/9c960522efdf05b20a.pdf

 

 

Az ön kosara üres!
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk