G004 - Dombormű - Egyiptom - Ozirisz

Dombormű - Egyiptom - Ozirisz
Egyiptom
G004
Egyedi
12 000 Ft.
Szállítás előzetes egyeztetéssel!
Rendelés:
db.

G004 - Dombormű - Egyiptom - Ozirisz

 

Méretei: ~ 27 x 74 cm

 

Anyaga: Antikolt gipsz, védőlakk felülettel, üvegszálas erősítéssel, süllyesztett fém akasztóval.

100%-ban kézműves termék!

Felárral, műkőből is rendelhető.

 

Raktárról vásárolható, megrendelhető:

1144-Budapest, Vezér u. 71/A. fsz.3

Nyitva: szerda, csütörtök 9-18-ig. (06-1) 706-10-85

Mobil: 06-70-240-65-05

Web: www.stone-picture.hu

E-mail 1: info@stone-picture.hu

E-mail 2: flavintrade@gmail.com

 

Ezen termék házhoz szállítása csak nagyobb tételnél, a szállítási költség felszámításával van lehetőség.

A személyes átvétel nyitvatartási időben a fenti címen lehetséges, ettől eltérő időpont egyeztetés alapján megoldható.

 

Ozirisz (wsỉr, azaz Uszir[e], görög betűkkel: Ὄσιρις) az ókori egyiptomi vallás egyik legfontosabb istene. A héliopoliszi enneád tagja, Ízisszel és Hórusszal alkot istenháromságot. Leginkább a túlvilág és a halottak isteneként ismert.

 

Nemcsak az elhunytak könyörületes bírája, hanem az alvilág életet adó ura is, tőle ered a termőföld termékenysége, és ő tanította meg a földművelésre az emberiséget.

 

A halál utáni élettel való kapcsolata miatt összefüggésbe hozták a természet körforgásával is, különösen a növényzet évenkénti megújulásával és a Nílus áradásával, ezáltal az áradás kezdetét jelző Szíriusz csillaggal és az Orion csillagképpel is.

 

Gyakori címe a Henti-Amentiu, „első a nyugatiak között”, ami a holtak birodalma feletti uralmára utal. Nevezték „az élők urának” is, mivel a túlvilágra jutott elhunytakat élőknek is hívták. Nevezik „a szeretet urának”, „örökké jóságosnak és fiatalnak” és „a csend urának” is.

 

Az elhunyt uralkodókat Ozirisszel azonosították - úgy tartották, ahogy Ozirisz feltámadott a halálból, úgy nyerik el ők is az örök életet. Az Újbirodalom idejére már nemcsak a fáraókat, hanem a közembereket is azonosították az istennel, ha elvégezték rajtuk a megfelelő szertartást.

 

Az V.dinasztia korából maradt fenn első ismert említése, bár kultusza valószínűleg sokkal régebbre nyúlik vissza; és a Henti-Amentiu kifejezés már az I. dinasztia idején is előfordul, fáraói címként is. Egészen a kereszténység egyiptomi elterjedéséig tisztelték.

 

Az ön kosara üres!
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk