Vitaminok, ásványi anyagok

Termékek:
Oldalanként: Termék.

2206 - C Vitamin 2 Phosphate 30 kapszula

2206 - C Vitamin 2 Phosphate kapszula

Amikor a telomer hossza kritikus méretűre csökkent, a sejt elpusztul. Ebből az következik, hogy minél hosszabb a telomer, a sejt annál több osztódásra képes, illetve minél rövidebb a telomer, a sejt annál kevesebb osztódásra képes.

 

Raktárról vásárolható, vagy megrendelhető:

1144-Budapest, Vezér u. 71/A. fsz.3

Nyitva: szerda, csütörtök 9-18-ig

Mobil minden munkanapon: 06-70-240-65-05

Vezetékes telefon csak nyitvatartási időben: (06-1) 706-10-85

E-mail: info@flavin.hu

Web: www.flavin.hu

 

Ez a termék a Flavin termékkörbe tartozik. Kérésre e termékkörbe tartozó termékek házhoz szállítását vállaljuk. Amennyiben a rendelt csomag összértéke meghaladja a 15.000 Ft-ot, Magyarország területén belül ingyenes a házhoz szállítás. A 15.000 Ft alatti rendelések esetén szállítási díjat számítunk fel.

 

Telomer

A telomer a kromoszómát alkotó DNS végén lévő többszörösen ismétlődő részekből álló szakasz. Minden sejtosztódáskor, amikor létrejön a kromoszóma másolata, a telomer egy része nem másolódik le, így a telomerek minden egyes osztódásnál rövidebbek lesznek.Amikor a telomer hossza kritikus méretűre csökken, a sejt elpusztul. Ebből az következik, hogy minél hosszabb a telomer, a sejt annál több osztódásra képes, illetve minél rövidebb a telomer, a sejt annál kevesebb osztódásra képes.

 

Telomeráz

A telomeráz enzim sejtosztódáskor megrövidített telomer szakaszt hosszabbítja meg, ezáltal a lehetséges osztódások számát növeli. Az a gén, ami a telomeráz enzim termeléséért felel, ott van a testet alkotó sejtek DNS-ében inaktív állapotban.

 

C-vitamin 2 Phosphate - Kisérlet

Sikerült az életkor-függő telomer rövidülést lassítani 52-62%-kal a kezeletlen kontrollcsoporthoz képest, humán vaszkuláris endoteliális sejtekben, az aszkorbinsav oxidációs-rezisztens típusa, magnesium-phosphate hozzáadásával, amely egyidejűleg elérte a sejtélettartam növekedését és megelőzte a sejtöregedésre utaló sejtméret növekedését.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pudmed/9747894 

A D-vitaminjavíthatja  a telomer állapotának megőrzését, meggátolhatja az öregedést és ellensúlyozza az elhízás által okozott gyorsabb sejtöregedést.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pudmed/21986705 

Sejtszintű öregedés

A kromoszómák minden osztódás során mintegy 50-150 nukleotiddal rövidülnek. Ezt nevezik vég-replikációs problémának.Az életvitel, a napi stressz gyorsítja a telomer rövidülést. Ez a megfigyelés közvetlen kapcsolatot teremt a napi terhelés öregítő hatása és a telomer hossz által meghatározott sejtöregedés között. Az egyébként egészséges ember élettartamát az elfogyó telomer limitálja.

 

A hosszabb telomerek segítenek:

 • Az öregedés lassításában

 • A fiatalos test és lélek megőrzésében

 • A fizikai és szellemi aktivitás növelésében

 • Magasabb életminőség elérésében

 

Telomer - Az öregedés kulcsa

Blackburn a kromoszómák végét, az úgynevezett telomereket tanulmányozta. A telomerekben egy rövid, hat nukleotidból álló szekvencia ismétlődik sokszorosan. Akkoriban az ismert volt, hogy a DNS másolását végző enzim sajátossága folytán a másolt DNS-szál valamivel rövidebb, mint az eredeti, de nem tudták, hogy miért nem "fogynak el" a kromoszómák a másolások során. Blackburn a papucsállatkával rokon egysejtű Tetrahymenát választotta kísérleti állatnak, mert annak makronukleuszában 40 ezer kromoszóma is megtalálható. Greider 1984 májusában kezdett el dolgozni nála és nagy lelkesedéssel vetette magát a munkába. Sokszor napi 12 órát töltött a laboratóriumban és 1984 decemberében, karácsony napján megtalálta az első nyomát az enzimnek, amely kiegészíti a megrövidült telomert. Ez után többhónapos munkával kizárták, hogy műtermékről lenne szó és a következő év júniusára biztosak voltak benne, hogy megtalálták a telomeráz enzimet, decemberben pedig cikkben közölték a felfedezést.A következő két és fél évben izolálták az enzimet és megállapították, hogy maga is tartalmaz egy rövid RNS-szakaszt, amit templátként használ a telomerek hosszabbításánál.

 

Mi a DNS?

A DNS (dezoxiribonukleinsav) egy összetett molekula, amely a genetikai információt tárolja magában, ez az örökítő anyag.Sejtosztódáskor a DNS-ben tárolt információk másolódnak, az új sejtben létrejön a DNS pontos másolata.Az embernek 23 pár, vagyis 46 kromoszómája van.Blackburn a Tetrahymena  speciesen kapott eredményeit mutatta be egy konferencián, ahol Jack Szostak is jelen volt.Szostak tudományos problémája az alábbi volt: az élesztősejtekbe juttatott mesterséges lineáris kromoszómák lebomlottakEnnek az oka ismeretlen voltMegbeszélés Blackburn és Szostak között - Vajon a Tetrahymenából származó telomer szekvenciák védelmet nyújtanak-e az élesztősejtekbe juttatott lineáris kromoszóma számára?

 

A telomerek

 • Védik a kromoszómavégeket

 •  Biztosítják a hosszúság fenntartását

Minden sejtosztódáskor, amikor létrejön a kromoszóma másolata, a telomer egy része nem másolódik le, így a telomerek minden egyes osztódásnál rövidebbek lesznek.Amikor a telomer hossza kritikus méretűre csökkent, a sejt elpusztul. Ebből az következik, hogy minél hosszabb a telomer, a sejt annál több osztódásra képes, illetve minél rövidebb a telomer, a sejt annál kevesebb osztódásra képes.Az újszülöttből származó sejtek 80-90-szer osztódtak, míg az idős emberből vett sejtek mindössze 20-30-szor. A kromoszómák minden osztódás során mintegy 50-150 nukleotiddal rövidülnek. Ezt nevezik vég-replikációs problémának. Az életvitel, a napi stressz gyorsítja a telomer rövidülést. Ez a megfigyelés közvetlen kapcsolatot teremt a napi terhelés öregítő hatása és a telomerhossz által meghatározott sejtöregedés között. Egy egyébként egészséges ember élettartamát az elfogyó telomer limitálja.A szomatikus sejtekben általában alacsony vagy inkább semmilyen a telomeráz-aktivitás és telomerek rövidülnek, ahogy egyre idősebbek leszünk.A telomerek kezdetben kb. 15.000 bázispár hosszúak.Születésig már annyi sejtosztódás történik, hogy a telomer hossza lecsökken nagyjából 10.000 bázispárra.További életünk során életünkben elveszítjük a másik 5000 bázispárt és mikor nagyjából lerövidül 3-5.000 bázispárra, a legtöbben halottak leszünk!

A telomer (vagy teloméra) a kromoszómát alkotó DNS-szál két végén található rövid, többszörösen ismétlődő szakasz (embernél és emlősállatoknál a TTAGGG kód ismétlődik több ezerszer).

 

Szerepe kettős:

 • Megakadályozza, hogy a kromoszómavégek összetapadjanak

 • A sejtosztódás során védi a DNS-t a folyamatos rövidülés káros hatásaitól.

 

Működése:A sejtek minden egyes osztódása során a kromoszómák DNS-láncának vége valamelyest rövidül. Ennek mértéke kb. 100 bázis, oka pedig a DNS másolásáért felelős DNS-polimeráz enzimek működési mechanizmusa. Ha ez „értékes” genetikai anyag hiányát okozza, az a keletkező sejt funkcionalitásának és életképességének csökkenésével jár.Amíg azonban csak a géneket nem tartalmazó teloméra régió rövidül, a DNS nem károsodik. Minél hosszabb tehát a telomer szakasz, annál több osztódásra képes a sejt anélkül, hogy génkészlete sérülne. Az emberi sejtek kb. 50 osztódásra képesek, ezt követően a DNS sérülése már jelentős.

Tovább súlyosbítja a helyzetet az, hogy a telomerrel nem rendelkező kromoszómákat semmi sem gátolja meg abban, hogy végeik összekapcsolódjanak, ezzel teljes genetikai káoszt teremtve. E két tényező következménye az, hogy az újonnan keletkezett sejtek életképtelenek és további osztódásra alkalmatlanok lesznek.Ez a biológiai óra szabja meg, hogy egy élőlény milyen hosszan élhet. Ha a telomerek rövidülését megakadályozzuk (ill. visszapótoljuk a hiányzó részt), a sejtek élettartama elméletileg végtelenre nő, a szervezet halhatatlanná válik (legalábbis az öregedésből adódó elhalálozás odázható el).

 

A telomeráz:A telomeráz enzim a sejtosztódást követően újra és újra kiegészíti a csonkolódott telomer szakaszt, ezáltal megakadályozza a sejtek elöregedését. Ez az enzim megtalálható a prokariótákban, mivel ezek az élőlények osztódással szaporodnak, és ha a telomerek nem lennének helyreállítva, néhány generáció után kipusztulnának. Mivel a bakteriális kromoszómák általában cirkulárisak, ezért nem feltétlen van szükségük a telomerekre, illetve az imént említett enzimre sem. Azonban azok a baktériumok (például a Borrelia baktérium), amelyek bakteriális kromoszómája lineáris, szintén rendelkeznek telomerrel, habár ezek szerkezetileg és funkcióban is eltérnek az eukariótákban található telomerektől. A bakteriális telomerek szerkezete lehet fehérjeszerű, illetve lehet magába visszazáródó DNS szál is. Telomeráz enzim ezekben a baktériumokban is azért termelődik, hogy a bakteriális telomert újratermeljék, legyen az fehérje, vagy nukleinsav jellegű.

Az ember ivarsejtjei is tartalmaznak telomerázt, ezért képesek korlátlanul osztódni. A testi sejtek is tartalmazzák a termeléséhez szükséges gént, ez azonban inaktív állapotban van. Mivel a daganatos sejtek rendkívül gyorsan osztódnak, számukra is fontos az időzített sejthalál kiiktatása, amit ennek a génnek az aktiválásával tudnak elérni. Ebből következően a jövőbeli daganatellenes szerek egyik potenciális támadási helye éppen a telomeráz termelés. Jelenleg is folynak kutatások ilyen irányban.A Hamburgi Egyetem kutatóinak eredményei szerint a rendszeres és kitartó edzés aktiválja a telomeráz enzimet, amely megállítja a teloméra rövidülését."

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Telomer

 

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 

Ár: 4 900 Ft.
Cikkszám: 2206 Bónuszpont: 16
db.

2207 - C Vitamin 2 Phosphate kapszula 100 db

2207 - C Vitamin 2 Phosphate kapszula

Amikor a telomer hossza kritikus méretűre csökkent, a sejt elpusztul. Ebből az következik, hogy minél hosszabb a telomer, a sejt annál több osztódásra képes, illetve minél rövidebb a telomer, a sejt annál kevesebb osztódásra képes.

 

Raktárról vásárolható, vagy megrendelhető:

1144-Budapest, Vezér u. 71/A. fsz.3

Nyitva: szerda, csütörtök 9-18-ig

Mobil minden munkanapon: 06-70-240-65-05

Vezetékes telefon csak nyitvatartási időben: (06-1) 706-10-85

E-mail: info@flavin.hu

Web: www.flavin.hu

 

Ez a termék a Flavin termékkörbe tartozik. Kérésre e termékkörbe tartozó termékek házhoz szállítását vállaljuk. Amennyiben a rendelt csomag összértéke meghaladja a 15.000 Ft-ot, Magyarország területén belül ingyenes a házhoz szállítás. A 15.000 Ft alatti rendelések esetén szállítási díjat számítunk fel.

 

Telomer

A telomer a kromoszómát alkotó DNS végén lévő többszörösen ismétlődő részekből álló szakasz. Minden sejtosztódáskor, amikor létrejön a kromoszóma másolata, a telomer egy része nem másolódik le, így a telomerek minden egyes osztódásnál rövidebbek lesznek.Amikor a telomer hossza kritikus méretűre csökken, a sejt elpusztul. Ebből az következik, hogy minél hosszabb a telomer, a sejt annál több osztódásra képes, illetve minél rövidebb a telomer, a sejt annál kevesebb osztódásra képes.

 

Telomeráz

A telomeráz enzim sejtosztódáskor megrövidített telomer szakaszt hosszabbítja meg, ezáltal a lehetséges osztódások számát növeli. Az a gén, ami a telomeráz enzim termeléséért felel, ott van a testet alkotó sejtek DNS-ében inaktív állapotban.

 

C-vitamin 2 Phosphate - Kisérlet

Sikerült az életkor-függő telomer rövidülést lassítani 52-62%-kal a kezeletlen kontrollcsoporthoz képest, humán vaszkuláris endoteliális sejtekben, az aszkorbinsav oxidációs-rezisztens típusa, magnesium-phosphate hozzáadásával, amely egyidejűleg elérte a sejtélettartam növekedését és megelőzte a sejtöregedésre utaló sejtméret növekedését.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pudmed/9747894 

A D-vitaminjavíthatja  a telomer állapotának megőrzését, meggátolhatja az öregedést és ellensúlyozza az elhízás által okozott gyorsabb sejtöregedést.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pudmed/21986705 

Sejtszintű öregedés

A kromoszómák minden osztódás során mintegy 50-150 nukleotiddal rövidülnek. Ezt nevezik vég-replikációs problémának.Az életvitel, a napi stressz gyorsítja a telomer rövidülést. Ez a megfigyelés közvetlen kapcsolatot teremt a napi terhelés öregítő hatása és a telomer hossz által meghatározott sejtöregedés között. Az egyébként egészséges ember élettartamát az elfogyó telomer limitálja.

 

A hosszabb telomerek segítenek:

 • Az öregedés lassításában

 • A fiatalos test és lélek megőrzésében

 • A fizikai és szellemi aktivitás növelésében

 • Magasabb életminőség elérésében

 

Telomer - Az öregedés kulcsa

Blackburn a kromoszómák végét, az úgynevezett telomereket tanulmányozta. A telomerekben egy rövid, hat nukleotidból álló szekvencia ismétlődik sokszorosan. Akkoriban az ismert volt, hogy a DNS másolását végző enzim sajátossága folytán a másolt DNS-szál valamivel rövidebb, mint az eredeti, de nem tudták, hogy miért nem "fogynak el" a kromoszómák a másolások során. Blackburn a papucsállatkával rokon egysejtű Tetrahymenát választotta kísérleti állatnak, mert annak makronukleuszában 40 ezer kromoszóma is megtalálható. Greider 1984 májusában kezdett el dolgozni nála és nagy lelkesedéssel vetette magát a munkába. Sokszor napi 12 órát töltött a laboratóriumban és 1984 decemberében, karácsony napján megtalálta az első nyomát az enzimnek, amely kiegészíti a megrövidült telomert. Ez után többhónapos munkával kizárták, hogy műtermékről lenne szó és a következő év júniusára biztosak voltak benne, hogy megtalálták a telomeráz enzimet, decemberben pedig cikkben közölték a felfedezést.A következő két és fél évben izolálták az enzimet és megállapították, hogy maga is tartalmaz egy rövid RNS-szakaszt, amit templátként használ a telomerek hosszabbításánál.

 

Mi a DNS?

A DNS (dezoxiribonukleinsav) egy összetett molekula, amely a genetikai információt tárolja magában, ez az örökítő anyag.Sejtosztódáskor a DNS-ben tárolt információk másolódnak, az új sejtben létrejön a DNS pontos másolata.Az embernek 23 pár, vagyis 46 kromoszómája van.Blackburn a Tetrahymena  speciesen kapott eredményeit mutatta be egy konferencián, ahol Jack Szostak is jelen volt.Szostak tudományos problémája az alábbi volt: az élesztősejtekbe juttatott mesterséges lineáris kromoszómák lebomlottakEnnek az oka ismeretlen voltMegbeszélés Blackburn és Szostak között - Vajon a Tetrahymenából származó telomer szekvenciák védelmet nyújtanak-e az élesztősejtekbe juttatott lineáris kromoszóma számára?

 

A telomerek

 • Védik a kromoszómavégeket

 •  Biztosítják a hosszúság fenntartását

Minden sejtosztódáskor, amikor létrejön a kromoszóma másolata, a telomer egy része nem másolódik le, így a telomerek minden egyes osztódásnál rövidebbek lesznek.Amikor a telomer hossza kritikus méretűre csökkent, a sejt elpusztul. Ebből az következik, hogy minél hosszabb a telomer, a sejt annál több osztódásra képes, illetve minél rövidebb a telomer, a sejt annál kevesebb osztódásra képes.Az újszülöttből származó sejtek 80-90-szer osztódtak, míg az idős emberből vett sejtek mindössze 20-30-szor. A kromoszómák minden osztódás során mintegy 50-150 nukleotiddal rövidülnek. Ezt nevezik vég-replikációs problémának. Az életvitel, a napi stressz gyorsítja a telomer rövidülést. Ez a megfigyelés közvetlen kapcsolatot teremt a napi terhelés öregítő hatása és a telomerhossz által meghatározott sejtöregedés között. Egy egyébként egészséges ember élettartamát az elfogyó telomer limitálja.A szomatikus sejtekben általában alacsony vagy inkább semmilyen a telomeráz-aktivitás és telomerek rövidülnek, ahogy egyre idősebbek leszünk.A telomerek kezdetben kb. 15.000 bázispár hosszúak.Születésig már annyi sejtosztódás történik, hogy a telomer hossza lecsökken nagyjából 10.000 bázispárra.További életünk során életünkben elveszítjük a másik 5000 bázispárt és mikor nagyjából lerövidül 3-5.000 bázispárra, a legtöbben halottak leszünk!

A telomer (vagy teloméra) a kromoszómát alkotó DNS-szál két végén található rövid, többszörösen ismétlődő szakasz (embernél és emlősállatoknál a TTAGGG kód ismétlődik több ezerszer).

 

Szerepe kettős:

 • Megakadályozza, hogy a kromoszómavégek összetapadjanak

 • A sejtosztódás során védi a DNS-t a folyamatos rövidülés káros hatásaitól.

 

Működése:A sejtek minden egyes osztódása során a kromoszómák DNS-láncának vége valamelyest rövidül. Ennek mértéke kb. 100 bázis, oka pedig a DNS másolásáért felelős DNS-polimeráz enzimek működési mechanizmusa. Ha ez „értékes” genetikai anyag hiányát okozza, az a keletkező sejt funkcionalitásának és életképességének csökkenésével jár.Amíg azonban csak a géneket nem tartalmazó teloméra régió rövidül, a DNS nem károsodik. Minél hosszabb tehát a telomer szakasz, annál több osztódásra képes a sejt anélkül, hogy génkészlete sérülne. Az emberi sejtek kb. 50 osztódásra képesek, ezt követően a DNS sérülése már jelentős.

Tovább súlyosbítja a helyzetet az, hogy a telomerrel nem rendelkező kromoszómákat semmi sem gátolja meg abban, hogy végeik összekapcsolódjanak, ezzel teljes genetikai káoszt teremtve. E két tényező következménye az, hogy az újonnan keletkezett sejtek életképtelenek és további osztódásra alkalmatlanok lesznek.Ez a biológiai óra szabja meg, hogy egy élőlény milyen hosszan élhet. Ha a telomerek rövidülését megakadályozzuk (ill. visszapótoljuk a hiányzó részt), a sejtek élettartama elméletileg végtelenre nő, a szervezet halhatatlanná válik (legalábbis az öregedésből adódó elhalálozás odázható el).

 

A telomeráz:A telomeráz enzim a sejtosztódást követően újra és újra kiegészíti a csonkolódott telomer szakaszt, ezáltal megakadályozza a sejtek elöregedését. Ez az enzim megtalálható a prokariótákban, mivel ezek az élőlények osztódással szaporodnak, és ha a telomerek nem lennének helyreállítva, néhány generáció után kipusztulnának. Mivel a bakteriális kromoszómák általában cirkulárisak, ezért nem feltétlen van szükségük a telomerekre, illetve az imént említett enzimre sem. Azonban azok a baktériumok (például a Borrelia baktérium), amelyek bakteriális kromoszómája lineáris, szintén rendelkeznek telomerrel, habár ezek szerkezetileg és funkcióban is eltérnek az eukariótákban található telomerektől. A bakteriális telomerek szerkezete lehet fehérjeszerű, illetve lehet magába visszazáródó DNS szál is. Telomeráz enzim ezekben a baktériumokban is azért termelődik, hogy a bakteriális telomert újratermeljék, legyen az fehérje, vagy nukleinsav jellegű.

Az ember ivarsejtjei is tartalmaznak telomerázt, ezért képesek korlátlanul osztódni. A testi sejtek is tartalmazzák a termeléséhez szükséges gént, ez azonban inaktív állapotban van. Mivel a daganatos sejtek rendkívül gyorsan osztódnak, számukra is fontos az időzített sejthalál kiiktatása, amit ennek a génnek az aktiválásával tudnak elérni. Ebből következően a jövőbeli daganatellenes szerek egyik potenciális támadási helye éppen a telomeráz termelés. Jelenleg is folynak kutatások ilyen irányban.A Hamburgi Egyetem kutatóinak eredményei szerint a rendszeres és kitartó edzés aktiválja a telomeráz enzimet, amely megállítja a teloméra rövidülését."

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Telomer

 

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 

 

Ár: 28 000 Ft.
Cikkszám: 2207 Bónuszpont: 93
db.

1841 - CaTOP Calcium kapszula 30 db

1841 - CaTop Calcium kapszula

A KALCIUM-TREONÁT a legkorszerűbb kalcium forrás a csontrendszerért! 95% felszívódás!

 

Raktárról vásárolható, vagy megrendelhető:

1144-Budapest, Vezér u. 71/A. fsz.3

Nyitva: szerda, csütörtök 9-18-ig

Mobil minden munkanapon: 06-70-240-65-05

Vezetékes telefon csak nyitvatartási időben: (06-1) 706-10-85

E-mail: info@flavin.hu

Web: www.flavin.hu

 

Ez a termék a Flavin termékkörbe tartozik. Kérésre e termékkörbe tartozó termékek házhoz szállítását vállaljuk. Amennyiben a rendelt csomag összértéke meghaladja a 15.000 Ft-ot, Magyarország területén belül ingyenes a házhoz szállítás. A 15.000 Ft alatti rendelések esetén szállítási díjat számítunk fel.

 • Hatékony bélből való felszívódás, és a csontokba való beépülés.

 • Gátolja a csontfelszívódást, ezen keresztül a csontvesztést.

 • Javítja a csont és porc sejtek funkcióját, műáködését.

 • Segíti a csontképződési folyamatot.Klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a kalcium L-treonát javítja az osteoblastoknak (csontképzősejtek) és osteocytáknak (csontsejtek) a tevékenységét és működését, miközben növeli a kalcium, bélből való felszívódását, és hasznosulását a csontvelőbe. Ezen kívül optimalizálja a csontszövet helyreállítási, és újjáépítési folyamatait. A kísérletekben a kalcium-treonát sokkal hatékonyabbnak bizonyult, mint más kalciumforrások.

Állatkísérletekben a kalcium.treonát formájában beadott kalcium 94-95%-a szívódott fel. Az első csoport 40 mg, a második csoport 80 mg kalciumot kapott. Ez a felszívódási arány jelentősen magasabb a kalcium egyéb formáihoz képest.

 

Egy másik vizsgálatban angolkóros egerek kaptak kalciumpótlást, kalcium-treonát, vagy kalcium-glukonát formájában. A szerzők véleménye szerint a kalcium-treonát hatékonyan csökkentette a csontvesztést, képes volt megelőzni az angolkór kialakulását, és a kalcium-glukonátnál nagyobb mértékű csont-kalciumfelvételt eredményezett.

A kalcium felszívódást human vizsgálatokban is tesztelték. Mégpedig úgy, hogy mérték a kalcium-treonát elfogyasztása előtti, és utáni vizelet- illetve vér-kalciumszinteket. Ez bizonyította, hogy a kalcium emberekben is jól felszívódik a kalcium-treonát adagolása után.

A csontritkulás egy anyagcserezavaron alapuló csontbetegség. Számos egyéb betegség is a csontritkulásra vezethető vissza. Az életkor növekedése, a testmozgás hiánya, a hormonális változások (menopauza) és az ásványi anyagok elégtelen beépülése idézi elő a csontmátrix változását.

A fentiek eredményeképpen a csont mikro-szerkezete ritkul, és a csont gyengülni kezd. Mindez jelentős mértékben növeli a - nemritkán - végzetes csonttörések kockázatást, illetve kialakul a rendszeres csontfájdalom és deformálódik a csontrendszer. megjelennek a mozgásszervi betegségek, ízületi fájdalmak.

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 

Ár: 2 500 Ft.
Cikkszám: 1841 Bónuszpont: 7
db.

1840 - CaTOP Forte Calcium kapszula 100 db

1840 - CaTop Calcium kapszula

A KALCIUM-TREONÁT a legkorszerűbb kalcium forrás a csontrendszerért! 95% felszívódás!

 

Raktárról vásárolható, vagy megrendelhető:

1144-Budapest, Vezér u. 71/A. fsz.3

Nyitva: szerda, csütörtök 9-18-ig

Mobil minden munkanapon: 06-70-240-65-05

Vezetékes telefon csak nyitvatartási időben: (06-1) 706-10-85

E-mail: info@flavin.hu

Web: www.flavin.hu

 

Ez a termék a Flavin termékkörbe tartozik. Kérésre e termékkörbe tartozó termékek házhoz szállítását vállaljuk. Amennyiben a rendelt csomag összértéke meghaladja a 15.000 Ft-ot, Magyarország területén belül ingyenes a házhoz szállítás. A 15.000 Ft alatti rendelések esetén szállítási díjat számítunk fel.

 • Hatékony bélből való felszívódás, és a csontokba való beépülés.

 • Gátolja a csontfelszívódást, ezen keresztül a csontvesztést.

 • Javítja a csont és porc sejtek funkcióját, műáködését.

 • Segíti a csontképződési folyamatot.Klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a kalcium L-treonát javítja az osteoblastoknak (csontképzősejtek) és osteocytáknak (csontsejtek) a tevékenységét és működését, miközben növeli a kalcium, bélből való felszívódását, és hasznosulását a csontvelőbe. Ezen kívül optimalizálja a csontszövet helyreállítási, és újjáépítési folyamatait. A kísérletekben a kalcium-treonát sokkal hatékonyabbnak bizonyult, mint más kalciumforrások.

Állatkísérletekben a kalcium.treonát formájában beadott kalcium 94-95%-a szívódott fel. Az első csoport 40 mg, a második csoport 80 mg kalciumot kapott. Ez a felszívódási arány jelentősen magasabb a kalcium egyéb formáihoz képest.

 

Egy másik vizsgálatban angolkóros egerek kaptak kalciumpótlást, kalcium-treonát, vagy kalcium-glukonát formájában. A szerzők véleménye szerint a kalcium-treonát hatékonyan csökkentette a csontvesztést, képes volt megelőzni az angolkór kialakulását, és a kalcium-glukonátnál nagyobb mértékű csont-kalciumfelvételt eredményezett.

A kalcium felszívódást human vizsgálatokban is tesztelték. Mégpedig úgy, hogy mérték a kalcium-treonát elfogyasztása előtti, és utáni vizelet- illetve vér-kalciumszinteket. Ez bizonyította, hogy a kalcium emberekben is jól felszívódik a kalcium-treonát adagolása után.

A csontritkulás egy anyagcserezavaron alapuló csontbetegség. Számos egyéb betegség is a csontritkulásra vezethető vissza. Az életkor növekedése, a testmozgás hiánya, a hormonális változások (menopauza) és az ásványi anyagok elégtelen beépülése idézi elő a csontmátrix változását.

A fentiek eredményeképpen a csont mikro-szerkezete ritkul, és a csont gyengülni kezd. Mindez jelentős mértékben növeli a - nemritkán - végzetes csonttörések kockázatást, illetve kialakul a rendszeres csontfájdalom és deformálódik a csontrendszer. megjelennek a mozgásszervi betegségek, ízületi fájdalmak.

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 

 

Ár: 7 400 Ft.
Cikkszám: 1840 Bónuszpont: 21
db.

1848 - CaTOP kapszula 250 db

1848 - CaTop Calcium kapszula

A KALCIUM-TREONÁT a legkorszerűbb kalcium forrás a csontrendszerért! 95% felszívódás!

 

Raktárról vásárolható, vagy megrendelhető:

1144-Budapest, Vezér u. 71/A. fsz.3

Nyitva: szerda, csütörtök 9-18-ig

Mobil minden munkanapon: 06-70-240-65-05

Vezetékes telefon csak nyitvatartási időben: (06-1) 706-10-85

E-mail: info@flavin.hu

Web: www.flavin.hu

 

Ez a termék a Flavin termékkörbe tartozik. Kérésre e termékkörbe tartozó termékek házhoz szállítását vállaljuk. Amennyiben a rendelt csomag összértéke meghaladja a 15.000 Ft-ot, Magyarország területén belül ingyenes a házhoz szállítás. A 15.000 Ft alatti rendelések esetén szállítási díjat számítunk fel.

 • Hatékony bélből való felszívódás, és a csontokba való beépülés.

 • Gátolja a csontfelszívódást, ezen keresztül a csontvesztést.

 • Javítja a csont és porc sejtek funkcióját, műáködését.

 • Segíti a csontképződési folyamatot.Klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a kalcium L-treonát javítja az osteoblastoknak (csontképzősejtek) és osteocytáknak (csontsejtek) a tevékenységét és működését, miközben növeli a kalcium, bélből való felszívódását, és hasznosulását a csontvelőbe. Ezen kívül optimalizálja a csontszövet helyreállítási, és újjáépítési folyamatait. A kísérletekben a kalcium-treonát sokkal hatékonyabbnak bizonyult, mint más kalciumforrások.

Állatkísérletekben a kalcium.treonát formájában beadott kalcium 94-95%-a szívódott fel. Az első csoport 40 mg, a második csoport 80 mg kalciumot kapott. Ez a felszívódási arány jelentősen magasabb a kalcium egyéb formáihoz képest.

 

Egy másik vizsgálatban angolkóros egerek kaptak kalciumpótlást, kalcium-treonát, vagy kalcium-glukonát formájában. A szerzők véleménye szerint a kalcium-treonát hatékonyan csökkentette a csontvesztést, képes volt megelőzni az angolkór kialakulását, és a kalcium-glukonátnál nagyobb mértékű csont-kalciumfelvételt eredményezett.

A kalcium felszívódást human vizsgálatokban is tesztelték. Mégpedig úgy, hogy mérték a kalcium-treonát elfogyasztása előtti, és utáni vizelet- illetve vér-kalciumszinteket. Ez bizonyította, hogy a kalcium emberekben is jól felszívódik a kalcium-treonát adagolása után.

A csontritkulás egy anyagcserezavaron alapuló csontbetegség. Számos egyéb betegség is a csontritkulásra vezethető vissza. Az életkor növekedése, a testmozgás hiánya, a hormonális változások (menopauza) és az ásványi anyagok elégtelen beépülése idézi elő a csontmátrix változását.

A fentiek eredményeképpen a csont mikro-szerkezete ritkul, és a csont gyengülni kezd. Mindez jelentős mértékben növeli a - nemritkán - végzetes csonttörések kockázatást, illetve kialakul a rendszeres csontfájdalom és deformálódik a csontrendszer. megjelennek a mozgásszervi betegségek, ízületi fájdalmak.

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 

 

Ár: 18 500 Ft.
Cikkszám: 1848 Bónuszpont: 47
db.

1608 - Dermato kapszula 100 db

1608 - DERMATO kapszula

Az egészséges haj, bőr és köröm a legszembeötlőbb tükre egészségünknek. Külsőnk ezen meghatározói vitalitást, üdeséget, fiatalságot sugároznak, amennyiben egészségesek. A környezeti ártalmak és az életvitel nagyban befolyásolja hajunk, bőrünk, és körmeink állapotát. Ezért fontos, hogy megkapjuk azokat a tápanyagokat, melyekkel óvhatjuk és fokozatosan megújíthatjuk ezek épségét, szépségét, egészségét.

Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula polifenol tartalommal.

Raktárról vásárolható, vagy megrendelhető:

1144-Budapest, Vezér u. 71/A. fsz.3

Nyitva: szerda, csütörtök 9-18-ig

Mobil minden munkanapon: 06-70-240-65-05

Vezetékes telefon csak nyitvatartási időben: (06-1) 706-10-85

E-mail: info@flavin.hu

Web: www.flavin.hu

 

Ez a termék a Flavin termékkörbe tartozik. Kérésre e termékkörbe tartozó termékek házhoz szállítását vállaljuk. Amennyiben a rendelt csomag összértéke meghaladja a 15.000 Ft-ot, Magyarország területén belül ingyenes a házhoz szállítás. A 15.000 Ft alatti rendelések esetén szállítási díjat számítunk fel.

 

A kapszulák összetevői:

 

Vitaminok:

 • B2-vitamin:Hozzájárul a haj, bőr és a köröm egészségének megőrzéséhez. Hiányában a szájsarok repedezik, a szemfehérje eressé válik, az arcon (orr, szem, száj) hámló bőrgyulladások jönnek létre.

 • B3-vitamin:Hozzájárul a haj, bőr és a köröm egészségének megőrzéséhez.

 • B5-vitamin:A pantoténsav hiánytünetei a következők: haj és fejbőr rendellenességek, fáradság/gyengeség, alvászavarok, bélrendszeri megbetegedések, kéz -és lábzsibbadás.

 • C-vitamin:Mivel a C-vitamin jó hatással van a kollagén képződésre, és antioxidáns hatása is van, így hasznos lehet a bőr védelmében.

 • E-vitamin:Antioxidáns hatású vitamin, mely védheti a bőrt, a hajat, a körmöket, és a szemet az öregedés tüneteivel szemben.

 • Béta-karotin:Hozzájárulhat a bőr öregedésének késleltetéséhez, a bőr egészségének megőrzéséhez.

 • Biotin: A hajat egészségesebbé, a körmöket erőssebbé teheti a megfelelő vagy az igényt meghaladó biotin ellátottság. Hiánya fáradtsággal, étvágyvesztéssel, bőrproblémákkal, vérszegénységgel, érzészavarokkal, koleszterinszint emelkedéssel járhat.

 

Ásványi anyagok:

 • Cink: A cink enzimek fontos összetevője, közel70 metalloenzim alkotórésze. Szervezetünkben körülbelül 1,4-2,5 g cink található. Nagyobb mennyiségben jelen van a csontokban, bőrben (a bőrben a teljes mennyiségnek mintegy 20%-a), izomzatban, valamint a májban és a vesében.Az aknék megelőzésében, a prosztata egészségének védelmében, proteinszintézisben, kollagén képzésben mind nagy szerepe lehet a kielégítő cinkfogyasztásnak.

 • Jód: Jódhiány tünetei lehetnek az elhízás, fáradékonyság, hajhullás, emelkedett koleszterinszint, fokozott érelmeszesedés, stb.

 • Réz:A réz részt vesz a melanin képződésben, így fontos a megfelelő bőr, haj pigmentációhoz is.

 • Vas:Hiánya hajhulláshoz és töredező, gyenge körmökhöz vezethet.

 

Egyébösszetevők:

 • Lizin:A lizin egy eszenciális aminosav, ami elősegíti az izom-, a csont-, és egyéb szövetek kialakulását és megmaradását, mindemellett gyorsítja a regenerálódást is. Széles körben ismert a herpesz I. és II. elleni hatásossága folytán, és néhány öregedéssel összefüggő bőrproblémával szemben is sikeresen alkalmazható.

 • Metionin: A metionin, ami a fehérjék egyik építőköve, erős antioxidáns, mely védi testünk szöveteit a pusztító szabadgyököktől - segíti az izmok építését, megelőzi azok lebomlását, segít a bőr rugalmasságának és egészségének megőrzésében, valamint erősíti, védi a hajat és a körmöket.

 • Cisztein (N-Acetilcisztein):A cisztein fontos szereplő az erős kötőszövet kialakításában és megtartásában, valamint a bőr és a haj képződése során is fontos szerepet játszik.

 • MSM: Támogatja a kollagén képződését, így segítve elő az izmok, ízületek, a bőr, a haj és a körmök egészségét.

 • Hyaluronsav: Védi a bőrt az öregedés ellen, és segít visszaállítani annak simaságát és rugalmasságát a hidratáció fenntartásával.

 

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 

 

Ár: 7 880 Ft.
Cikkszám: 1608 Bónuszpont: 26,3
db.

2337 - E-lit vitamin - Ca D3-vitamin Kapszula 60 db

2337 - E-lit Vitamin Béta-Karotin Lutein kapszula 60 db

Különleges táplálkozási igény kielégítésére szolgáló speciális gyógyászati célra szánt tápszer.A készítmény alkalmazása javasolt az időskor, illetve életvitel miatt bekövetkezett csontritkulás, izomerő csökkenés és az ezzel összefüggő esések, törések bekövetkezése esetén, mivel a D-vitamin szabályozza a csontokba történő kalcium beépülését, továbbá a csontok ásványosodásában is szerepet játszik.

Raktárról vásárolható, vagy megrendelhető:

1144-Budapest, Vezér u. 71/A. fsz.3

Nyitva: szerda, csütörtök 9-18-ig

Mobil minden munkanapon: 06-70-240-65-05

Vezetékes telefon csak nyitvatartási időben: (06-1) 706-10-85

E-mail: info@flavin.hu

Web: www.flavin.hu

 

Ez a termék a Flavin termékkörbe tartozik. Kérésre e termékkörbe tartozó termékek házhoz szállítását vállaljuk. Amennyiben a rendelt csomag összértéke meghaladja a 15.000 Ft-ot, Magyarország területén belül ingyenes a házhoz szállítás. A 15.000 Ft alatti rendelések esetén szállítási díjat számítunk fel.

Az Elektro Vitamin termékcsalád összetevőinek köszönhetően garantálják az anyagok leggyorsabb és leghatékonyabb felszívódását.A készítmény alkalmazása javasolt az időskor, illetve életvitel miatt bekövetkezett csontritkulás, izomerő csökkenés és az ezzel összefüggő esések, törések bekövetkezése esetén, mivel a D-vitamin szabályozza a csontokba történő kalcium beépülését, továbbá a csontok ásványosodásában is szerepet játszik.Az ember ősidők óta fogyaszt különböző a szervezet számára szükséges hatóanyagokat (vitaminokat, ásványi sók, flavonoidok, enzimek, stb.) anélkül, hogy ezt tudatossá tenné. Sokszor csak azért, mert finom. Évezredek során a természetes élelmiszereket fogyasztva a vegyes étrend általában kielégítette testünk ilyen jellegű igényeit. Azonban ha a táplálkozás egyoldalúvá vált, hamar hiánybetegségek léptek fel (skorbut, angolkór stb.) Mindemellett az életkor meghosszabbodása is sajátos időskori betegségek megjelenését idézte elő.A népgyógyászati tapasztalatok, majd később a laboratóriumi kísérletek és humán megfigyelési programok eredményeként kiderül, hogy néhány anyag együttes jelenléte szervezetünkben, egymást segítő szinergista hatást érnek el. Ezeket a párosokat még ásványi anyagokkal TM84-el dúsítottuk, így a bevitt anyagok hatását többszörösére gyorsítottuk.Az ásványi sók a szervezetbe jutva oldott állapotba kerülnek, elektrolitokká válnak és kiváló vezetőképességük révén a kémiai folyamatok sebességét többszörösére emelik. Úgynevezett izotóniás vegyületet alkotnak, amelyek az emberi testet alkotó sejtek és a sejtközti állomány számára tápanyagfelvétel szempontjából egyaránt a legoptimálisabb.Kalcium (Calcium):A kalcium szükséges lehet a csontok és fogak normál szerkezetének kialakulásához, illetve a normál izomműködéshez és az idegrendszer normál működéséhez.D3-vitamin:A D3-vitamin fontos szerepet játszhat az erős csontozat és fogazat normál szerkezetének kialakításában és megőrzésében. Valamint a szervezet, védekező rendszerének működésében.

Az étrend-kiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és egészséges életmódot!

Ár: 2 200 Ft.
Cikkszám: 2337 Bónuszpont: 7
db.

2338 - E-lit vitamin - Ca Ester C 60db kapsz.

2338 - E-lit Vitamin Kalcium Ester C kapszula 60 db

 

Különleges táplálkozási igény kielégítésére szolgáló speciális gyógyászati célra szánt tápszer.

A készítmény fogyasztása javasolt amikor a C-vitamin fogyasztás révén gyomorirritáció lép fel és az ebből fakadó C-vitamin bevitel elmaradása miatt vitaminhiány alakul ki.A kalcium kapcsolódású aszkorbinsav kíméli a gyomrot és biztosítja a legyengült szervezet felépülését. Így a kalcium és a C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez és a csontok, porcok szerkezetének javításához.

Raktárról vásárolható, vagy megrendelhető:

1144-Budapest, Vezér u. 71/A. fsz.3

Nyitva: szerda, csütörtök 9-18-ig

Mobil minden munkanapon: 06-70-240-65-05

Vezetékes telefon csak nyitvatartási időben: (06-1) 706-10-85

E-mail: info@flavin.hu

Web: www.flavin.hu

 

Ez a termék a Flavin termékkörbe tartozik. Kérésre e termékkörbe tartozó termékek házhoz szállítását vállaljuk. Amennyiben a rendelt csomag összértéke meghaladja a 15.000 Ft-ot, Magyarország területén belül ingyenes a házhoz szállítás. A 15.000 Ft alatti rendelések esetén szállítási díjat számítunk fel.

 

Az Elektro Vitamin termékcsalád összetevőinek köszönhetően garantálják az anyagok leggyorsabb és leghatékonyabb felszívódását.A kalcium kapcsolódású aszkorbinsav kíméli a gyomrot és biztosítja a legyengült szervezet felépülését. Így a kalcium és a C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez és a csontok, porcok szerkezetének javításához.

Az ember ősidők óta fogyaszt különböző a szervezet számára szükséges hatóanyagokat (vitaminokat, ásványi sók, flavonoidok, enzimek, stb.) anélkül, hogy ezt tudatossá tenné. Sokszor csak azért, mert finom. Évezredek során a természetes élelmiszereket fogyasztva a vegyes étrend általában kielégítette testünk ilyen jellegű igényeit. Azonban ha a táplálkozás egyoldalúvá vált, hamar hiánybetegségek léptek fel (skorbut, angolkór stb.) Mindemellett az életkor meghosszabbodása is sajátos időskori betegségek megjelenését idézte elő.A népgyógyászati tapasztalatok, majd később a laboratóriumi kísérletek és humán megfigyelési programok eredményeként kiderül, hogy néhány anyag együttes jelenléte szervezetünkben, egymást segítő szinergista hatást érnek el. Ezeket a párosokat még ásványi anyagokkal TM84-el dúsítottuk, így a bevitt anyagok hatását többszörösére gyorsítottuk.Az ásványi sók a szervezetbe jutva oldott állapotba kerülnek, elektrolitokká válnak és kiváló vezetőképességük révén a kémiai folyamatok sebességét többszörösére emelik. Úgynevezett izotóniás vegyületet alkotnak, amelyek az emberi testet alkotó sejtek és a sejtközti állomány számára tápanyagfelvétel szempontjából egyaránt a legoptimálisabb.Kalcium (Calcium):A kalcium szükséges lehet a csontok és fogak normál szerkezetének kialakulásához, illetve a normál izomműködéshez és az idegrendszer normál működéséhez.C-vitamin (Aszkorbinsav):Antioxidáns hatásánál fogva az oxidatív stressznek kitett sejteket védelmezheti. Erősítheti az immunrendszert, fokozhatja az ellenálló képességet a fertőző (főleg a megfűléses) betegségekkel szemben. Gyorsíthatja a kötőszövet újraépülését és védelmet nyújthat a stressz ellen. Fokozhatja és helyreállíthatja a fizikai teljesítőképességet.

Felhasználási javaslat: Naponta 3 x 1 kapszula, illetve szükség szerint max. 3 x 2 kapszula/nap. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.

Ár: 2 100 Ft.
Cikkszám: 2338 Bónuszpont: 7
db.

2339 - E-lit vitamin - Cr L-Carnitine 60db kapsz.

2339 - E-lit Vitamin - Króm L-karnitin kapszula 60 db

 

Különleges táplálkozási igény kielégítésére szolgáló speciális gyógyászati célra szánt tápszer.

A készítmény alkalmazása javasolt nem megfelelő táplálkozás, életmód vagy betegség miatt kialakult elhízás-, zsír- és a szénhidrát anyagcserezavarok esetén, segít a testzsír energiává alakításában.

 

Raktárról vásárolható, vagy megrendelhető:

1144-Budapest, Vezér u. 71/A. fsz.3

Nyitva: szerda, csütörtök 9-18-ig

Mobil minden munkanapon: 06-70-240-65-05

Vezetékes telefon csak nyitvatartási időben: (06-1) 706-10-85

E-mail: info@flavin.hu

Web: www.flavin.hu

 

Ez a termék a Flavin termékkörbe tartozik. Kérésre e termékkörbe tartozó termékek házhoz szállítását vállaljuk. Amennyiben a rendelt csomag összértéke meghaladja a 15.000 Ft-ot, Magyarország területén belül ingyenes a házhoz szállítás. A 15.000 Ft alatti rendelések esetén szállítási díjat számítunk fel.

 

Az Elektro Vitamin termékcsalád összetevőinek köszönhetően garantálják az anyagok leggyorsabb és leghatékonyabb felszívódását.A kalcium kapcsolódású aszkorbinsav kíméli a gyomrot és biztosítja a legyengült szervezet felépülését. Így a kalcium és a C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez és a csontok, porcok szerkezetének javításához.

Az ember ősidők óta fogyaszt különböző a szervezet számára szükséges hatóanyagokat (vitaminokat, ásványi sók, flavonoidok, enzimek, stb.) anélkül, hogy ezt tudatossá tenné. Sokszor csak azért, mert finom. Évezredek során a természetes élelmiszereket fogyasztva a vegyes étrend általában kielégítette testünk ilyen jellegű igényeit. Azonban ha a táplálkozás egyoldalúvá vált, hamar hiánybetegségek léptek fel (skorbut, angolkór stb.) Mindemellett az életkor meghosszabbodása is sajátos időskori betegségek megjelenését idézte elő.A népgyógyászati tapasztalatok, majd később a laboratóriumi kísérletek és humán megfigyelési programok eredményeként kiderül, hogy néhány anyag együttes jelenléte szervezetünkben, egymást segítő szinergista hatást érnek el. Ezeket a párosokat még ásványi anyagokkal TM84-el dúsítottuk, így a bevitt anyagok hatását többszörösére gyorsítottuk.Az ásványi sók a szervezetbe jutva oldott állapotba kerülnek, elektrolitokká válnak és kiváló vezetőképességük révén a kémiai folyamatok sebességét többszörösére emelik. Úgynevezett izotóniás vegyületet alkotnak, amelyek az emberi testet alkotó sejtek és a sejtközti állomány számára tápanyagfelvétel szempontjából egyaránt a legoptimálisabb.

 

Króm (Cr):

 • A megfelelő krómbevitel különösen cukorbetegeknél fontos, mert hozzájárul az inzulin vércukorszint szabályozó hatásához.

 • Hasonlóképpen szerepet játszik a vér zsír- és koleszterinszintjének szabályozásában.

 • Izomnövekedést és testzsír csökkenést idéz elő.L-karnitin (L-carnitine):Fontos szerepe van a zsírok, azaz a felhalmozott energiaraktárak mozgósításában és felhasználásában. Elengedhetetlen része a szálkásító és zsírégető edzés étrendjének.

Felhasználási javaslat: Naponta 3 x 1 kapszula.

Ár: 2 500 Ft.
Cikkszám: 2339 Bónuszpont: 8
db.
Az ön kosara üres!
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk