2021472F - Myco Crystal 4G Complex Forte 60 db kapszula

Myco Crystal 4G Complex Forte 60 db kapszula
Gombák
2021472F
Tradicionalis
Rendelésre...
23
6 900 Ft.
Rendelés:
db.

2147 - Myco Crystal 4G COMPLEX  Forte kapszula

Négyféle különösen kedvelt gombaféle keveréke az immunrendszer megsegítésére

 

Tartalma:

 • Bokrosgomba (Maitake, Grifola frondosa), . Elsősorban Japánban terem. Lentinan tartalma elősegítheti az immunrendszer jobb működését, ergosterin tartalma pedig a csontritkulás megelőzését.

 • Süngomba (Cseppkőgomba, Hericium erinaceus). Fontos szerepet játszhat a memória javításában.

 • Pecsétviasz gomba (Ganoderma Lucidum). Immunrendszer erősítő, tumort- kandidázist- és herpeszt gátló, májvédő.

 • Brazil csiperkegomba. 

 

Raktárról vásárolható, vagy megrendelhető:

1144-Budapest, Vezér u. 71/A. fsz.3

Nyitva: szerda, csütörtök 9-18-ig

Mobil minden munkanapon: 06-70-240-65-05

Vezetékes telefon csak nyitvatartási időben: (06-1) 706-10-85

E-mail: info@flavin.hu

Web: www.flavin.hu

 

Ez a termék a Flavin termékkörbe tartozik. Kérésre e termékkörbe tartozó termékek házhoz szállítását vállaljuk. Amennyiben a rendelt csomag összértéke meghaladja a 15.000 Ft-ot, Magyarország területén belül ingyenes a házhoz szállítás. A 15.000 Ft alatti rendelések esetén szállítási díjat számítunk fel.

 

Néhány gondolat a Világhálóról:

 

A Bokrosgomba (Grifola frondosa) különböző területeken kifejtett gyógyító hatásait az 1980-as években ismerték fel, ekkor mutatták ki azt is, hogy a Bokrosgomba bizonyos részei anti-tumor, vércukor csökkentő, májerősítő és immunrendszer támogató tulajdonságokkal rendelkeznek.

A Bokrosgomba hatása, a magas ergosterin tartalmának köszönhetően jelentősen hozzájárulhat a csontritkulás megelőzéséhez. Valószínűleg oszteoporózis (csonttömeg vesztés) elleni hatásához más, komplex természetes anyagok is hozzájárulhatnak. A Bokrosgomba olcsó alternatívája lehet a vércukorszint csökkentést célzó kiegészítő terápiáknak vércukorszint csökkentő hatásának köszönhetően. A Bokrosgomba rendkívül hatékonynak bizonyult emlő- és tüdődaganat kiegészítő terápiájában is.

In vivo egérkísérletekben kimutatták, hogy a Bokrosgomba úgynevezett D-Fractiója képes a falósejteket aktiválni és ezen keresztül tumor ellenes hatást kifejteni.

Szintén in vivo egérkísérletekben kimutatták, hogy a Bokrosgomba D-töredéke képes a természetes ölősejtek aktiválása útján direkt tumor ellenes hatást kifejteni.

Klinikai kísérletekben kimutatták, hogy a gomba D-Töredéke képes a természetes ölősejtek aktivitását növelni, az áttétek növekedését gátolni és a tumor markerek expresszióját csökkenteni.

A Bokrosgomba az egyik legerőteljesebb gombafajta az immunrendszer erősítésére. A belőle készült kivonatok, kapszulák a rák, elsősorban a bőrrák megelőzésben játszanak elsődleges szerepet. Úgy, mint az:

 • Alapsejtes bőrrák

 • A pikkelysejtes bőrrák, valamint

 • A melanóma.

Szerencsére a melanóma ritkán fordul elő, ám az összes bőrrák eredetű halálozás közel 80%-át ez okozza. Sajnos erre a bőrrák típusra legjellemzőbb az áttétképződés. A melanóma többnyire festékes anyajegyekből ered.

 

Ismertetőjegyei:

 • Növekedése aszimmetrikus,

 • Megjelenése szabálytalan körvonalú,

 • Színe többféle lehet - a barna, és a fekete különféle árnyalatai,

 • Mérete akár a 6 mm-t is meghaladhatja,

 • Felülete is változó látványt, tapintási érzést mutathat.

 

A melanóma előfordulását 6-8-szorosára is növelhetik a gyermekkori napozásból eredő leégések, és a későbbi intenzív napozások. Tehát az egyik legjelentősebb bőrrák keltő tényező a napfény ultraibolya sugárzása. Ezért fontos lehet az ultraibolya sugárzás hatását kiszűrő naptejek használata, bár az alapsejtes bőrrák esetében nincs egyértelműen bizonyítva a naptejek rákmegelőző hatása. Néhány tanulmányban még azt is olvashatjuk, hogy a naptej használat növelheti a melanóma előfordulásának valószínűségét, ha azt nem életszerűen, hanem szándékos napozás céljából használják. Mert ilyenkor a naptej használat miatt kialakult biztonságérzet növelheti a szándékosan napon töltött órák számát. A napfény, bőrrák keltő hatása vitathatatlan. Azonban a fokozott napfénynek kitett fehérbőrű embereknél kimutatták a napfény rákellenes hatását számos más ráktípus esetében. Például a bél, emlőrák, epehólyag, epevezeték, gyomor, hasnyálmirigy, húgyhólyag, méhtest-rák, non-Hodgkin limfóma, nyelőcső, petefészek, prosztata, vese, és a tüdőrák eseteknél. Ennek oka a napfény által képződő D-vitamin hatásában rejlik. Ugyanis a D-vitamin 90-95%-a, a napfény hatására jön létre. A magas fényvédő faktorú naptejek akadályozzák szervezetünkben a D-vitamin képződését, ezzel elősegítve a szívkorona-ér betegséget, a magas vérnyomást, a stroke-ot és a szívinfarktust is. A D-vitamin jótékony hatását az 1. típusú cukorbetegség és skizofrénia ellen is kifejtheti. Az alacsony D-vitamin szint a túlsúlyos emberek részére is hátrányt jelent. Ezért úgy tűnik, hogy a napfény ellenesség több mérhető kárt, mint hasznot okozhatott, mely felesleges elhalálozásokban is mérhető.

Azonban a melanóma előfordulását a túlzott, megerőltető testmozgás, és a szervátültetés is növelheti. Tehát az immunrendszer elnyomott működése okolható a melanóma fokozott kialakulásáért. Sajnálatos, hogy a kemoterápia, és más, daganat-ellenes kezelések is élen járnak az immunrendszer működésének fékezésében, leállításában.

Tehát a napfény bőrrák keltő ultraibolya sugárzása, és más, immunrendszert gyengítő, annak működését elnyomó kezelések ellen védekezni kellene. Ezért érdemes - nyáron is - erősíteni az immunrendszerünk működését, legalább részben ellensúlyozni a rákkeltő hatásokat.A megelőzés terén igen fontos szerephez juthatnak az immunrendszert erősítő gyógy gomba kivonatok, pl. a Bokrosgomba kivonat, és az Apigenin tartalmú flavonoid komplexek. Mát tudjuk, hogy az apigenin, és a brokkoli kivonatokban található sulforaphane, a melanóma áttétet gátló hatással rendelkezik. A Bokrosgombát a népgyógyászat is nagyra becsülik, mert régóta ismert, a már rákban megbetegedett emberek túlélési esélyeit is növelhető hatása. Azoknak, akikben hajlam, öröklött veszélyeztetettség van a bőrrákra, továbbra is fokozottan kell védekezniük a napfény káros hatásaival szemben is.

 

Májrák esetében megelőzés, és életminőség javításra használható. A májrák diagnózisa legtöbbször előrehaladott állapotban történik, ezért az utóbbi 3 évtizedben a betegek túlélési esélyei lényegében nem javultak. A diagnózis idején a betegek 80%-ában helyileg szóródott májrákot ill. előrehaladott májbetegséget találnak, ami korlátozza a rendelkezésre álló terápiás lehetőségeket. Ezért kiemelkedő jelentősége van a megelőzésnek és a már megbetegedetteknél az életminőség javításnak.

 

Tüdőrák esetén ígéretes új alternatív terápia lehet a Patkónyelv illetve Bokros gomba kivonat és a búzacsíra-apigenin szerepe. Magyarország a tüdőrákból bekövetkező halálozások tekintetében világelsőnek számít. Míg nemzetközi viszonylatban átlagosan a betegek 10-15%-a éli túl 5 évig a betegséget, Magyarországon ez a szám 8-10% között van. Ha a betegséget korai stádiumban ismerik fel, akkor az 5 éves túlélési esélyek 70%-ra nőnek, mivel a korai sebészeti beavatkozás a leghatékonyabb gyógymódnak számít.

Emlőrák tekintetében csökkentheti a rizikófaktorokat, emelheti a túlélési esélyeket. Az immunerősítő gyógy gombáknak, velük párhuzamosan a nem túlterhelő testmozgás jelentősége megnőtt a megelőzésben és szupportív terápiában. Az emlőrák a nőket sújtó leggyakoribb daganattípus. Ezért fontos azoknak a befolyásolható rizikófaktoroknak a tudatosítása, amelyek csökkentésével hozzájárulhatunk a betegség megelőzéséhez és leküzdéséhez.

 

A Pecsétviasz gombáról:

Egyik legnagyobb értéke immunrendszer erősítő hatásában rejlik, amely közvetve, vagy közvetlenül az egész szervezetre, annak egészségi állapotára hatással van.

Többek között ennek köszönhető a tumor gátló hatására, ami ma már tudománytörténeti ténynek számít, ugyanis elsőként ebből a gombából vontak ki egy víz-oldékony poliszacharidot.

Már 1960-as évek közepén megállapították, hogy a gomba kivonata hatékony az influenza vírussal szemben. Gátlónak bizonyult a kandidázissal szemben és a herpesz vírussal szemben is. Májvédő hatása is igazolt, ugyanakkor a nikotin mérgező hatását jelentősen mérsékli.

A gombafehérjék biológiai értéke felülmúlja valamennyi növényét, és megközelíti az állati fehérjéket. Ezen kívül 17-féle aminosav, valamint rengeteg nyomelem mutatható ki a gombából.

A gombának a különböző vírusok elleni hatásvizsgálata nagy intenzitással folyt és folyik világszerte. Már 1960-as évek közepén megállapították, hogy a gomba kivonata hatékony az influenza vírussal szemben. Gátlónak bizonyult a kandidázissal szemben és a herpesz vírussal szemben is. Klinikai vizsgálatokban bizonyították, hogy két hónap alatt a gombaporból előállított extraktum hatására a II. típusú cukorbetegségben szenvedők vércukorszintje jelentősen csökkent és a folyamatosan adagolt inzulin hatásával bizonyult egyenértékűnek. Gyulladás gátló hatása leginkább allergiás eredetű bőrgyulladás esetén érvényesül, de az egészséges bőr öregedését is gátolja, ami hölgyek esetében nem megvetendő! Májvédő hatása is igazolt, ugyanakkor a nikotin mérgező hatását jelentősen mérsékli. A gombafehérjék biológiai értéke felülmúlja valamennyi növényét, és megközelíti az állati fehérjéket. Ezen kívül 17 féle aminosav, valamint rengeteg nyomelem mutatható ki a gombából, különösen a szeléntartalma magas. Táplálkozás-élettani szempontból igen fontos, hogy igen alacsony a nyerszsír (kalória) tartalma.

 

Hatásterületei:

 • Gyulladáscsökkentés

 • Koleszterinszint csökkentés

 • Antioxidáns hatás

 • Májvédelem

 • Tumor-gátlás

 • Vércukorszint csökkentés

 • Légzéskönnyítés

 • Nyugtatóként

 • Ízületi fájdalomcsillapítás

 • Álmatlanság

 • Krónikus hepatitisz

 • Krónikus szívbetegség

 

Hatóanyag-csoportjai:

 • Poliszacharidok (immunrendszer erősítés, kemoterápia mellékhatásainak enyhítése)

 • Nukleotidok (trombózis megelőző hatás)

 • Aminósavak, fehérjék (allergiás tünetek enyhítése, gyulladás-csökkentés, sejtépítés)

 • Egyéb biológiailag aktív anyagok

 • A gombának a különböző vírusok elleni hatásvizsgálata nagy intenzitással folyt és folyik világszerte. Már 1960-as évek közepén megállapították, hogy a gomba kivonata hatékony az influenza vírussal szemben. Gátlónak bizonyult a kandidázissal szemben és a herpesz vírussal szemben is. Klinikai vizsgálatokban bizonyították, hogy két hónap alatt a gombaporból előállított extraktum hatására a II. típusú cukorbetegségben szenvedők vércukorszintje jelentősen csökkent és a folyamatosan adagolt inzulin hatásával bizonyult egyenértékűnek. Gyulladás gátló hatása leginkább allergiás eredetű bőrgyulladás esetén érvényesül, de az egészséges bőr öregedését is gátolja, ami hölgyek esetében nem megvetendő! Májvédő hatása is igazolt, ugyanakkor a nikotin mérgező hatását jelentősen mérsékli. A gombafehérjék biológiai értéke felülmúlja valamennyi növényét, és megközelíti az állati fehérjéket. Ezen kívül 17 féle aminosav, valamint rengeteg nyomelem mutatható ki a gombából, különösen a szeléntartalma magas. Táplálkozás-élettani szempontból igen fontos, hogy igen alacsony a nyerszsír (kalória) tartalma.

 

Ezt a gyógy gombát igen sokrétű, pozitív egészségre gyakorolt hatása miatt Ling Zhi-nek azaz Spirituális erőnek is hívják az ázsiai országokban.

A Pecsétviasz gyógy gomba (Ganoderma lucidum) hatóanyaga, az immunerősítés mellett, hozzájárulhat a szív és érrendszeri betegségek megelőzéséhez. Klinikai kísérletekben eredményes volt a krónikus bronchitis (hörghurut), illetve asztma kiegészítő kezelésében.

A népgyógyászatban használják álmatlanság és alvászavarok enyhítésére is, továbbá több tanulmány is beszámolt arról, hogy a modern rákgyógyító terápiákkal együtt a Pecsétviaszgomba fogyasztása a hatékonyabb lehet. Csökkentheti a sugárterápia mellékhatásait, és nagymértékben segítheti a különböző, mint például a szívizomsejtek vagy a májsejtek működését.

In vitro kísérletben kimutatták, hogy a gomba hatékony lehet az emlődaganatok prosztata tumorok és hólyag daganatok kezelésének esetében. A prosztatarák esetén az egyik tumor ellenes hatása az angiogenezis (tumor sejtek vérellátásának) gátlásában nyilvánult meg, továbbá a gomba rendkívül hatásosnak bizonyult a leukémia-, lymphoma-, és az un. multiplex myeloma sejtek gátlásában. A Pecsétviaszgomba, a tüdő tumorok angiogenezisének a gátlásában is eredményes volt.

In vivo állatkísérletekben kimutatták, hogy a gomba triterpen töredéke képes a májat érintő tumorok és metasztázisok gátlására valószínűleg a tumor angiogenezis képzésének akadályozása útján. Szintén in vivo állatkísérletben a gomba vizes kivonata a vastagbél daganatok gátlásában is eredményesnek bizonyult. In vivo klinikai kísérletben azt is kimutatták, hogy a gomba polysaccharida kivonata képes erősíteni az előrehaladott daganatos betegségben szenvedők immunrendszerét.

 

A Süngombáról:

A Süngombának (Cseppkőgomba, Hericium erinaceus) megállapították, hogy nyelőcső és vastagbélrák esetében áttét képződés gátló hatása van.

 

Sikeresen kezelhető a gomba kivonataival a:

 • gyomorfekély,

 • a Colitis ulcerosa

 • és a Morbus Crohn.

 • A népgyógyászatban depresszió csökkentésére is használják.

 

A Süngomba (Hericium erinaceus) képes az agyban egy agysejteket serkentő faktor (NGF, Nerve Growth Factor) szintézisének fokozására. Az NGF agyba való bejuttatását tartják az Alzheimer egyik jövőbeni ígéretes gyógymódjának, amelyre már előzetes klinikai adatok is rendelkezésre állnak. Az NGF képes az agysejteket megvédeni az elhalástól, az agyban való természetes halmozódása hangulatjavulást okozhat, mellékhatások nélkül. (pl. az NGF túlzott mennyiségű direkt, mesterséges bejuttatása az agyba, pl. orr spray-n keresztül hányást, hányingert okozhat.)

A népgyógyászatban használják „ideggyengeség” esetén és depresszió enyhítésére.

 

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 

Az ön kosara üres!
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk