2053 - Artemisinin Flavin7 100 db

Artemisinin Flavin7 100 db
Daganat
2053
Tradicionalis
85
25 500 Ft.
Rendelés:
db.

2053 - ARTEMISININ Flavin7 kapszula 100 db

Az alábbi leírásban benne van minden, amit az Artemisininről tudni akartál, csak nem merted megkérdezni.

 

Napvilágra került egy új rákellenes szer, amelyet eddig a malária ellen alkalmaztak megmentve ezzel több millió emberéletet. Ez az érdekes anyag egy természetes növényi (Artemisia annua) kivonat az artemisinin. Egy véletlen folytán derült ki, hogy a daganatos sejtek a maláriás sejtekhez hasonlóan sok vasat halmoznak fel és emiatt az artemisinin képes elpusztítani ezen sejteket. Számos sejtvonalon találták kifejezetten daganatellenesnek a vegyület hatását. Többek között kiemelkedő hatást értek el vele tüdő, emlőrák és myeloid leukémia esetén is. 

 

Az artemisinin három párhuzamos módon pusztítja a daganatos sejteket:

 • Előidézi a rákos sejteknél a programozott sejthalált

 • Gátolja a beteg sejtek ereződését

 • Csökkenti a daganatsejtek osztódási képességét

 

Több kiszerelésben is kapható ez a kiváló daganatellenes készítmény.

 

 • Az artemisinin programozott sejthalált indukál az emberi rákos sejtekben.

 • Több évvel ezelőtt a malária gyógyítására már használták Kínában. 

 • Hatásának alapja, hogy programozott sejthalált indít be minden szokatlanul magas vastartalmú sejtben és a maláriával fertőzött sejt jóval magasabb vastartalmú, mint az egészséges sejtek.

 • Az artemisininről mára a tudósok bebizonyították, hogy ez a csodálatos növény éppen olyan hatásos a rák elleni küzdelemben is.

 

Magyarországon először a Crystal Pharma Kft. hozta forgalomba!

 

Raktárról vásárolható, vagy megrendelhető:

1144-Budapest, Vezér u. 71/A. fsz.3

Nyitva: szerda, csütörtök 9-18-ig

Mobil minden munkanapon: 06-70-240-65-05

Vezetékes telefon csak nyitvatartási időben: (06-1) 706-10-85

E-mail: info@flavin.hu

Web: www.flavin.hu

 

Ez a termék a Flavin termékkörbe tartozik. Kérésre e termékkörbe tartozó termékek házhoz szállítását vállaljuk. Amennyiben a rendelt csomag összértéke meghaladja a 15.000 Ft-ot, Magyarország területén belül ingyenes a házhoz szállítás. A 15.000 Ft alatti rendelések esetén szállítási díjat számítunk fel.

 

Minden rákos sejtnek szüksége van többlet vasra, hogy szaporodni tudjon, vagyis a rákos sejteknek sokkal magasabb a vas koncentrációja, mint a normál sejteknek. A vizsgálat során a kutatók a rákos sejtekben külső vas bevitellel maximális koncentrációra növelték a vastartalmat, majd artemisininnel kezelték azokat.  Az eredmények azt mutatják, hogy artemisininelpusztítja a rákos sejteket.(US Patent Document 5,578,637, University of Washington, inventors Dr H.Lai and Dr NP Singh, November 26 1996.)

Az Artemisinin adagolása:

Személyenként eltérhet. Általánosan javasolható napi 2 db kapszula szedése úgy, hogy előtte néhány napig szedjünk vaskapszulát, például a Flavitamin vas kapszulából napi 3-4 db-ot, majd az Artemisinin kúra alatt napi 1-3 db-ot.

A külföldi kutatások, és a szakirodalom szerint, vassal kell kombinálni a Artemisinin szedését.

Néhány napi vas kapszula, vagy tabletta bevitel után, javasolják szedni az Artemisinint. Az étkezésektől elkülönítve szükséges bevenni, mivel minden további vastartalmú étel ronthatja a Artemisininhatásfokát.

 

Vásárlás előtt olvassa el az Artemisininről készült tájékoztatónkat, melyhez füzet formájában is hozzájuthat!

Az étrend kiegészítők nem helyettesítik a helyes étrendet, és a vegyes táplálkozást.

 

Az emberi leukémia

Egy másik vizsgálatban, Dr. Lai megjegyezte, hogy még lenyűgözőbb eredményeket értek el leukémiás sejteken. Megemlítette, hogy a rákos sejtek nagyon gyorsan néhány órán belül elpusztultak holotransferrin (vas) és dihydroartemisinin (egy vízben oldódó formában artemisinin) hatására.(H.Lai and NP Singh, Selective Cancer Cell Cytoxicity from Exposure in Dihydroartemisinin and Holotransferrin, Cancer Letters, 91:41-46, 1995)

 

Az artemisia annua rákellenes hatását 55 féle rákos sejten vizsgálták. Megállapítást nyert, hogy leghatásosabb a:

 • Leukémia,

 • Vastagbélrák,

 • Melanóma,

 • Mellrák,

 • Prosztatarák,

 • Idegrendszeri és

 • Veserák esetén.

Azt is megállapították, hogy hatása megegyezik az eddig használt kemoterápiák hatásával a rákos sejtek pusztítását illetően, de minden mellékhatás nélkül.(Efferth et al, Anti-Malaria Drug is Also active against cancer, Int'l Journal of Oncology, 18;767-773,2001.)

 

Mellrák:

Ez a gyógynövény citotoxikussá válik vas jelenlétében. A rákos sejtek vasfelvétele jóval nagyobb a normál sejtekhez képest, ha holotransferrinnel (vassal) kezeljük őket. A mellrák sejtjeinek felszínén 5-15-ször több transzferrin receptor van, mint a normál emlő sejteken. Egy közelmúltban készült tanulmányban mind a mellrákos sejtek, valamint a normál sejteket befecskendezték artemisininnel. Az eredmények azt mutatták, hogy artemisininténylegesen megölte a sugárzás-rezisztens emlő rákos sejteket is in vitro.  Ugyanakkor a hatás az egészséges sejtekben minimális volt.(NP Singh and H Lai, Selective toxicity of dihydroartemisinin and holotransferrin toward human breast cancer cells. Life Sciences, 70:49-56,2001)

 

Emberi gége rák kezelése

Ebben az esetben a beteg artesunate injekciót és tablettát kapott egy kilenc hónapos időszakban. Tumora jelentősen csökkent, mintegy 70 százalékkal mindössze két hónapos kezelés után. Ez kezelés valójában meghosszabbította életét, és javította az életminőségét. Ismét bizonyította az artemisinin csodálatos tulajdonságait a rákos sejtek elpusztítását illetően.

(Singh and Verma, Case report of a laryngeal squamous cell carcinoma treated with artesunate, Archive of Oncology, Vol 10(4), 279-80, 2002)

Artemisinin toxicitása

 

Az artemisinint nagytestű emlősöknek, majmoknak adták 292 mg / ttkg adagban, 1-3 hónapig, Ekkor nem mutatott semmilyen toxicitást a készítmény.

(Journal of Traditional Chinese Medicine 2(1) : 31-36, 1982)

 

Az Artemisinnel végzett, egészséges önkénteseken végzett vizsgálatok:

A farmakokinetikai vizsgálatokon 250 mg artemisin és artesunatet használtak. Az önkéntesek mindkét formát jól tolerálták, és nem voltak negatív mellékhatások.

(Benakis et al. Pharmacokinetics of artemisinin and artesunate after oral administration in healthy volunteers. American Journal of Tropical Medicine Hyg, Jan;56(1): 17-23, 1997)

 

Összegzés az Artemisinin rákra gyakorolt hatásáról

 • Az Artemisinin az egynyári üröm (artemisia annua) kapszulázott hatóanyaga.

 • Ezt a növénykivonatot eredetileg a malária kezelésére használták.

 • Az artemisinin a magas vastartalmú sejteket pusztítja el. A maláriával fertőzött sejtek ilyenek.

 

Kutatások alapján bizonyos rákos sejtek szintén nagyon magas vas tartalommal bírnak, különösen, ha plusz vasat adagolunk a szervezetnek. Így az Artemisininelpusztíthatja ezeket a rákos sejteket is, indukálva bennük a programozott sejthalált. Erre a nyilvánvaló párhuzamra jött rá Dr. Henry Lai És Dr. Narenda P. Singh.

 

Atremisinin kutatások

Dr Henry Lai és dr. Narendra P. Singh, két kutató a Washington Egyetemről igen bíztató laboratóriumi teszt-eredményt közölt 2001 végén, amit a Life Sciences jelentetett meg. Az "egynyári üröm" szirmaiból, leveleiből készített artemisinin-kivonat 8 óra alatt a laboratóriumi minták mellrákos sejtjeinek 3/4-ét szétroncsolták, 16 óra alatt pedig jóformán alig maradt meg valami is belőlük, ha előtte holotransferrin-nel (vas tablettával) kezelték meg azokat. Ugyanakkor az egészséges sejtekben szinte nem is történt károsodás. Egy osteosarcoma-ban (egy bizonyos csontrák) szenvedő kutyán is kipróbálták ezt a terápiát. A kutya igen előrehaladott fokú rákja már meggátolta abban, hogy keresztül tudjon sétálni a szobában. 5 napos kezelés múltán a kutya teljesen rendbejött, dr. Lai szerint, és 2 év múltán is életben volt, a rák nem újult ki rajta.

 

A kutatók abból indultak ki, hogy a maláriával fertőzött és a rákos sejtek közötti hasonlóság abban áll, hogy vastartalmuk megnő, ezért egy maláriánál bevált szer, ami a vastartalmú sejteket roncsolja, a ráknál is sikeres lehet. Számos más korábbi tanulmány kapcsolta már össze a rákot és a megnövekedett vastartalmat. Ralph Moss, a "Healing Choices" riportok szerzője rámutat, hogy az általa említett tanulmány szerint a rosszindulatú mellrákos szövetekből háromszor annyi vasat lehetett kivonni, mint a jóindulatúakból. A mellrákos betegek 88 %-ánál kimutatható volt a megnövekedett vastartalom. Az egynyári üröm leveleiből kivont artemisinin, illetve az azzal rokon dihydroartemisinin(artesunate) és artemether képes viszonylag gyorsan és szelektíven a rákos sejtek szétroncsolására feltéve, ha azok vastartalma nagy.

 

Csak a mellrák?

A kutatás elsősorban a mellrák ellen irányult, mert a San Francisco-i Mellráksegítő Pénzalap finanszírozta a kutatást. Dr. Lai viszont egy későbbi interjúban beszámolt arról, hogy a szer más rákos szöveteknél is eredményesnek bizonyult, amennyiben előtte vastartalmukat megnövelő transferrin receptorokkal (holotransferrin-nel) kezelték meg. A professzor szerint a rákos sejtek rendszertelen sejtosztódásához nagyobb vastartalmat igényelnek, mint az egészséges sejtek. A kiindulásként vizsgált mellrákos sejtek például 15-ször több transferrin befogadó képességűek a normál sejtekhez viszonyítva. Minél súlyosabb formájú és gyorsabban szaporodó rákos sejteket véve alapul, általában annál nagyobb a vastartalmuk, és ennél fogva annál könnyebben pusztíthatóak artemisinin-nel. Ennek alátámasztására dr. Lai felhozta, hogy két igen veszélyesnek tartott rákfajta pl. a hasnyálmirigyrák és akut leukémia esetére hatásosabbnak bizonyult ez a módszer, mert azokra a sokkal gyorsabb sejtosztódás és még jobban megnövekedett vastartalom a jellemző. Egy új keletű kísérlet szerint az ilyen sejtek elpusztításához fele annyi idő kellett csak, összesen 8 óra. Itt is az egészséges sejtek szinte teljesen érintetlenek maradtak.

 

Magyarországon először a Crystal Pharma Kft. hozta forgalomba!

 

 • Három féle artemisin vegyületet létezik: az Artemisinin (pl. Hepalin 100), az Artesunate (Hepasunate 50) és az Artemether (pl. Hepamether). Az Artesunate vízben oldódik és az Artemeter zsírban oldódik. A zsírban oldódó vegyület át tud lépni a vér-agy gáton, így az idegrendszer központját is képes elérni és sokkal lassabban ürül ki a szervezetből.

 • Az adagolásként napi 100-1200 mg hatóanyagot szoktak legtöbbször alkalmazni. Megállapították, hogy a növelt adagolásnál a gyomor felszívóképessége már néhány napos artemisinin kúra alatt is jelentősen csökken. Kisebb adagok esetén is csökken a felszívódás, de ekkor nem olyan mértékben.

 • Ezért dr. Lai szerint a szer alkalmazása alatt gyógyszermentes időszakokat kell tartani.

 

Itt olvasható az Artemisinin termékről, szakemberek számára készült elektronikus kiegészítésünk, mely letölthető a www.medpublics.com oldalról is:

 

Az artemizinin és az artemizinin dimer transzferrin-konjugátjainak hatása az emlőrák-sejtvonalakra.

Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23267137

2014-03-11 14:25:19

 

Monomer artemizinin (ART) és artemizinin dimer transzferrin (Tf) konjugátumot szintetizáltak. A két konjugátum, az ART-Tf és a dimer-Tf megtartották eredeti fehérjeszerkezetüket, és stabilan aggregátumokat képeztek vizes pufferben. Az ART-Tf csökkenést váltott ki az apoptózisban (survivin), a sejtciklusban (ciklin D1), az onkogenezisben (c-mielocitomatózis onkogén termék (c-MYC)) és a diszregulált WNT-jelátvitelben (béta-katenin) részt vevő fehérjék mennyiségében, emberi prosztatarák-sejtekben (DU145) és emlőrák-sejtekben (MCF7) egyaránt. Mind az ARTTf, mind a dimer-Tf csökkentette a survinin, a  c-MYC-ben és a mutáns emberi epidermális növekedési faktor receptor-2 (ERBB2 vagy HER2) expresszióját BT474 emlőrákban. Ismereteink szerint első alkalommal sikerült kimutatni, hogy egy AT-származék csökkenti az ERBB2 expresszióját emberi emlőrák-sejtekben. A közleményben megfigyelt hatások lehetséges mechanizmusait mutattuk be. Mindkét transzferrinin-konjugátum erősen gátolta a BT474 sejtek növekedését ugyanabban a koncentrációban, mint ahogyan csökkentették az ERBB2, survivin, és a c-MYC szintjét, ugyanakkor alapvetően nem mutattak toxicitást a normális MCF10A emlősejtekre nézve.

 

Szelektív ráksejt-citotoxicitás dihidro-artemizinin és holotranszferrin kezelés hatására.

Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7750093

2014-03-11 14:21:47

 

Gyors sejtelhalást figyeltek meg, amint azt a csökkenő sejtszám bizonyította, amikor molt-4-lymfoblasztoid sejteket (egy emberi leukémia sejttípus) kezeltek holotranszferrinnel (12microM) és dihidro-artemizininnel (1-200 microM). Mindkét vegyülettel történő inkubáció önmagában sokkal kisebb mértékben volt hatékony. Jelentősen kevesebb sejtelhalást figyeltek meg, amikor normális emberi limfocitákat tettek ki ezen két drog kombinációjának. A dózisreakció probit analízise azt mutatja, hogy a drogok kombinációja megközelítőleg százszor hatékonyabb a molt-4 sejtekre, mint a limfocitákra (az LD50 molt-4-re 2.59 microM, limfocitákra 230 microM volt).

Ez a drogkombináció teljesen új megközelítést nyújthat a rákkezeléshez.

 

A mitokondriális mechanizmus és a Bim/Bcl-2 egyensúly részvétele az emberi emlőrákban dihidro-artemizininnel kiváltott apoptózis in vitro.

Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23138847

2014-03-11 14:13:24

 

A dihidro-artemizinin (DHA), az artemizinin fél szintetikus származéka és aktív metabolitja, melyről kimutatták, hogy erős rákellenes hatása van az erős maláriaellenes hatásán kívül. A jelenlegi kísérlet célja az volt, hogy alaposan megvizsgáljuk a DHA daganatellenes hatásait, továbbá hogy megismerjük a DHA alkalmazásának molekuláris alapjait az emlőrák kezelésében. Eredményeink kimutatták, hogy a DHA jelentősen gátolni képes a sejtszaporodást dózis- és időfüggő mértékben, ami összefügg a kiváltott apoptózissal és a sejtek G0/G1 fázisban történő megállításával. A DHA kezelés fél maximális gátló koncentrációi (IC50) 60.03, 33.86 és 17.18 μM voltak 24, 48, illetve 72 óra múlva. A DHA kezelés továbbá drámai módon megnövelte a kaszpáz-8 fehérje, valamint a hasított kaszpáz-9 és az aktivált Bid expresszióját, és citokróm c kibocsátást váltott ki a mitokondriumokból a citoszolba. Emellett a DHA apoptotikus hatása összekapcsolódott a Bim pro-apoptikus gén megnövekedett expressziójával, valamint a Bcl-2 antiapoptotikus gén csökkent expressziójával. Ennél fogva a mitokondriális mechanizmus részt vesz az emlőrák-sejtek DHA által kiváltott apoptózisában, továbbá a Bim/Bcl-2 interakciójának kiegyensúlyozatlansága elősegítheti a ráksejtek elleni jótékony hatást. Mindent összevetve, kísérletünk tudományos érveket szolgáltat a DHA klinikai használatához emlőrákos esetekben.

 

Az artemizinin dimerek hatásai a patkányok emlőráksetjeire in vitro és in vivo.

Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22199268

2014-03-11 14:11:18

 

Az artemizininről már kimutatták, hogy hatékony maláriaellenes és rákellenes vegyület. Az artemizinin dimerjeit szintetizálták és kimutatták róluk, hogy erős maláriaellenes hatásúak, a monomerekhez viszonyítva. A jelenlegi kísérlet során azt kutattuk, hogy az artemizinin dimerjei (dimer-alkohol és dimer-hidrazon) hogyan hatnak a patkányok emlő-adenokarcinóma sejtjeire (MTLn3) in vitro és in vivo, összehasonlítva az artemizinin monomer dihidro-artemizininnel (DHA). Úgy találtuk, hogy a dimerek jóval hatékonyabban pusztítják el az MTLn3 sejteket in vitro és szorítják vissza az MTLn3 emlődaganatok növekedését in vivo, mint a DHA.

 

A szájon át adott artemizinin megelőzi és késlelteti a 7,12-dimetilbenz[a]antracén (DMBA) által kiváltott emlőrákot patkányokban.

Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16356830

2014-03-11 14:06:14

 

Az artemizininről, az egynyári ürömből (Artemisia annua L.) izolált hatóanyagról korábban kimutatták, hogy szelektíven toxikus a ráksejtekre nézve in vitro. A jelenlegi kísérlet során az artemizininnek azt a képességét vizsgáltuk, hogy megelőzhető-e általa az emlőrák kifejlődése patkányokban, amit egyszeri, szájon át adott 50mg/kg dózisú 7,12-dimetilbenz[a]antracénnal (DMBA) indukáltak, mely anyagról ismert a többszörös emlődaganatokat kiváltó hatása. Közvetlenül a DMBA kezelés utáni naptól az egyik csoport patkány 0.02% artemizinint tartalmazó porított patkánytápot kapott, míg a kontrollcsoportnak egyszerű porított patkánytápot kapott. 40 héten keresztül figyeltük meg mindkét csoportban az emlődaganatok kialakulását. A szájon keresztül adagolt artemizinin jelentősen késleltette (P

Az ön kosara üres!
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk