2023520F - Extra SweetDreams kapszula 120db

Extra SweetDreams kapszula 120db
Stressz
2023520F
Tradicionalis
Rendelésre...
30
9 500 Ft.
Rendelés:
db.

2352 - Extra SweetDreams 120 db kapszula

 

Természetes növényi hatóanyagokat tartalmaz a nyugodt, pihentető éjszakákért, a jó alvásért, és ezek okán az elhízás veszélyének csökkentéséért.

A kapszula széthúzható és a benne lévő tartalom kapszula nélkül is elfogyasztható.

 

Megrendelhető:

1144-Budapest, Vezér u. 71/A. fsz.3

Nyitva: szerda, csütörtök 9-18-ig. (06-1) 706-10-85

Mobil minden munkanapon: 06-70-240-65-05

E-mail: info@flavin.hu

Web: www.flavin.hu

 

A Flavin termékkörbe tartozó áruk esetén, Magyarországon, a 15.000 Ft feletti rendelésnél ingyenes a házhoz szállítás.

 

Összetevők: L-triptofán, Komlódoboz (Humulus lupulus) kivonata, Macskagyökér őrlemény (Valeriana), Citromfű őrlemény (Melissa officianalis), kapszula borítása: zselatin, színezék: titán-dioxid.

 

Az l-triptofán hozzájárulhat az optimális pihentető alvás fenntartásához, részt vesz a szerotonin szintézisben, ami elengedhetetlen az érzelmi egyensúly és nyugalom fenntartásához. Segíthet csökkenteni a szénhidrát függőséget, amely megelőzheti a túlzott szénhidrát fogyasztást, ezáltal az elhízást. 

 

Az L-triptofán aminosav a 20 standard emberi fehérjealkotó aminosav egyike.Esszenciális aminosav, ami azt jelenti, hogy a szervezet működéséhez létfontosságú, de az emberi szervezet nem képes előállítani, ezért táplálkozással kell pótolni.

Az emberi szervezet számára 9 aminosav (metionin, treonin, lizin, izoleucin, valin, leucin, fenil-alanin, triptofán, hisztidin) esszenciális. Ebből egyik az L-triptofán. 

 

Forrásai: a triptofán a legtöbb fehérjetartalmú élelmiszerben megtalálható, pl: csokoládé, zab, banán, olajos magvak, tojás. 

 

A triptofán szerepe: a szervezet triptofánból többek között B3-vitamnt és szerotonint, abból pedig melatonint állít elő, ez utóbbi a természetes alvás és ébrenlét fontos szabályozója. 

 

A tirptofán a vér-agy gáton keresztül akadálytalanul eljuthat a központi idegrendszerbe, majd átalakul szerotoninná, amit később a tobozmirigy melatoninná alakít át. Az agy szerotonin és melatonin szintjének növelésén keresztül segítheti az elalvást és javíthatja a minőségi pihenését, ezen keresztül pedig az optimális regenerációt. 

 

A tirptofán kiegészítés csökkentheti a hangulatingadozásokat, segíthet fenntartani a pozitív kedélyállapotot.

 

Ezen kívül a szerotonin még szerepet játszik az étvágy, ezen keresztül pedig a testsúly szabályozásában, ugyanis az álmatlanság növelheti az étvágyat, ami gyakran vezet elhízáshoz. A szerotonin befolyásolja azt is, hogy éhségérzet esetén milyen élelmiszert választunk.

Szinte tudat alatt, a szerotonin megfelelő szintje inkább a fehérje fogyasztására sarkall, és gátolja a szénhidrátok túlzott bevitelét.

Ezért nassolunk alacsony szerontinin szint mellett több édességet.

A kutatások szerint az elhízott emberek szervezet krónikusan alacsony tiptofán és szerotonin szintet mutathat. 

 

Komlódoboz:

A komló nyugtató hatását már évezredek óta használja az emberiség.

A gyógyászatban a zöldessárga állapotban gyűjtött, majd megszárított termős virágzatait (Lupuli strobuli) használták, melyek mintegy 0,5% illóolajat és 10-20% keserűanyagot tartalmaznak.

 

Feszültségoldó hatása már régóta ismert, továbbá tudjuk például azt is, hogy a sörgyári munkások vagy a komlószedők - valószínűleg a komló levegőbe kerülő illékony anyagai révén - mélyebben aludtak és kellemes fáradságról számolnak be.

Egyszóval a növényi hatóanyaga nyugtat, pihentet, altat és segíti az agyi funkciókat.

A termékben tiszta komló kivonat található.

Gépjármű vezetéskor alkalmazása fokozott körültekintést igényel.

 

Macskagyökér:

A macskagyökér hatékony nyugtatószer, alvási zavaroknál segít (enyhe altató), a túlterhelt szívet nyugtatja, de idegesség esetén is alkalmazzák.

Álmatlanság ellen is nagyra becsült gyógyszer, különösen, ha ideges kimerültség és szellemi túlterhelés a rossz alvás oka.

A macskagyökér alkalmazási területe kiterjed még a gyomor- és béltraktus idegi eredetű bántalmaira is.

A természetgyógyászok szerint jó hatással szervezetünkre ideges eredetű szív- és érrendszeri zavarok esetén is. 

A macskagyökér amellett, hogy nyugtat, fokozza a koncentrálóképességet is. 

Hatását az idegrendszer működésének rendezésén, erősítésén keresztül fejti ki.

Csökkenti az ingerelhetőséget és ezzel együtt visszafogja a fokozott idegi tevékenységet. Ezért - az idegi problémából fakadó - ritmuszavarokat, mozgásbéli defekteket pozitívan befolyásolni, esetleg szüntetni képes.

 

Citromfű:

A gyógyászatban e kellemes citromra emlékeztető illatú növénynek a leveleit (Melissae folium) és illóolaját (Melissae aetheroleum) hasznosítják.

Hatóanyagai körül az igen kis mennyiségben (0,02-0,1%) jelen lévő illóolajat lehet kiemelni.

A citromfű a természetgyógyászat egyik legrégebben ismert és egyik legfontosabb növénye, melynek számtalan, kísérletekkel is igazolt hatásai közül elsők között a szedatív hatását írták le már 1889-ben.

Seel az 1940-es években 20 csepp citromfű kivonat beadása a légzéslassulás, pulzusfrekvencia-csökkenés és vérnyomáscsökkenés mérése révén következtetett a szedatív és az altató hatására.

A citromfű szedatív hatásában részt vevő hatóanyagok szerepét máig érvényesen Wagner és Sprinkmeyer (1973) tisztázta.

Az egyik legjelentősebb összetevője, amely a nyugtató hatásáért felelős az a citronella.

Különösen jól használható elalvási zavarokban és idegi eredetű gyomor-bélrendszeri fájdalmak esetében.

 

Gépjármű vezetéskor alkalmazása fokozott körültekintést igényel!

 

Rendszeres fogyasztása segíthet az egészség megőrzésében! 

 

Felhasználási javaslat: 1 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint max. 2 kapszula/nap. Bő vízzel bevenni! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. 

 

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 

Megjegyzés: A jelenleg hatályos jogszabályokat betartva, a termékek egészségre gyakorolt hatásairól leírást nem közölhetnénk!

A könnyebb tájékozódásért, a termékekben található összetevők és hatóanyagok alapján, az interneten megtalálható leírások szerint gyűjtöttük össze ezt a rövid tájékozatót!

Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek. Egyetlen termékünk sem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist, és az esetleges gyógyszeres kezelést!

Orvosi szakkezelésekkel kapcsolatos információt nem nyújtunk!

A webáruházban olvasható leírások nem a termékek reklámozását szolgálják, hanem a gyártó által adott általános tájékoztatók, illetve az interneten közzétett, az adott hatóanyagokról publikált cikkekből ollózott idézetek.

A jogszabályok alapján, az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására.

Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni.

Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.

Webáruházunk nem foglalkozik, nem foglalkozhat gyógyítással, problémamegoldással!

Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 

Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

Diagnózis felállítása az orvosok feladata!

Gyermekek elől elzárva tartandó!

 

Az ön kosara üres!
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk